Prima Pagina Noutati A intrat in vigoare legea care inlatura taxa de reziliere a abonamentelor

A intrat in vigoare legea care inlatura taxa de reziliere a abonamentelor

Va mai aduceti aminte de articolul in care vorbeam despre legea care interzice introducerea unor clauze care prevad penalitati pentru rezilierea contractelor? Daca da, atunci aflati ca de astazi legea a intrat in vigoare si se aplica pentru toti operatorii de internet/telefonie din Romania. Orice contract incheiat de astazi poate fi reziliat oricand fara nici o penalizare daca nu ati beneficiat de vreo oferta atunci cand ati incheiat contractul ori in cazul in care comerciantul a modificat in mod unilateral contractul. Adica daca nu ati cumparat vreun telefon subventionat sau nu ati beneficiat de vreo alta oferta la incheierea contractului atunci acel contract poate fi reziliat oricand fara nici un cost din partea voastra.

Legea aceasta se aplica doar pentru contractele incheiate de azi inainte, pentru restul va trebui sa platiti penalizari in cazul in care doriti sa le reziliati.

UPDATE : Se pare ca legea se aplica si contractelor aflate in derulare! Daca ati cumparat un telefon la pret redus si doriti sa reziliati contractul la scurt timp dupa achizitie atunci veti fi nevoiti sa achitati o diferenta ce reprezinta probabil contravaloarea telefonului.

 • Chitzy

  Ok deci totusi are o chichita si legea asta. Acum toate contractele care le faci vor baga pe gat nu stiu ce oferte in asa fel incat sa beneficiezi de oferte orice ar fi. Nu o sa iti dea nimic standard numai sa nu poti renunta iar la abonamente…trebuia sa le dea si lor o portita sa te invarta iar cum vor ei…eu ma chinui de un an sa scap de RDS pe tema unor servicii deficitare oferite de ei…nu pot rezilia contractul desi am facut o mie de plangeri inclusiv la Protectia Consumatorului…bullshit si cu legile astea…

 • Pingback: Tweets that mention A intrat in vigoare legea care inlatura taxa de reziliere a abonamentelor | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Jder

  Aveasi lege scrisa altfel. Romania asta…..mult zgomot pt nimic

 • CoSSmiN

  cine poate reveni cu mai multe detali sunt rugati sa posteze eu la clicknet.. am facut ab cu laptop gratis ca intram in oferta ca etc… si am zis sa renuntz mi sa zis ca nu pot ca am laptop-ul atunci ce am facut… amz is ca platesc ce e de platit si sa ma lese… normal facusem calcul mai aveam 500 de euro 400 si ceva.. si eu mi-au cerut 800 si ceva… pentru ce de ce? si ce fac acum platesc internetul..care nici nu il folosesc sta moca in apartamentul gol… si eu eram dispus sa platesc acei 400 si ceva dar mi sa ceru 800 si am zis nu … asta este platesc pt ceva ce nu mi se ofera mi se pare absurd total tampit adika firmele mereu sa castige angajati sa fie jonglati si noi sa furam.. si clienti sa sufere…. toti acuzam ca da timpic romanesc sau de genul… mda cum e romanu… dar el insusi nu se considera cu toti ne acuzam ca da cum e romanu si etc si el insushi nu se considera asa facem toti ne acuzam unul pe altul dar nici unul nu se simte in pui mei… cum e si cu spaga… toti vor sa nu mai dea spaga.. dar toti vor sa ia…. pai ca sa iei cineva trb sa dea… never mind… have fun people!! respect

 • Mergi acum la ei si discuta, sunt obligati sa ti-l rezilieze si daca iti baga acelasi pret mergi la ANPC. Legea specifica faptul ca acele despagubiri trebuie sa fie juste nu aberante.

 • Crina

  SI TOTUSI EU NU INTELEG CUM SE PROcedeaza ptr ati rezilia contactele ei insista taxa de reziliere, taxa de reziliera daca nu esti chemat in instanta care sunt pasii mai concret rog pe cineva care a reusit sa ne spuna si noua

 • Depinde cand a fost incheiat contractul si ce promotii ai luat cu el.