Prima Pagina aplicatii Hackulo.us si aplicatiile piratate

Hackulo.us si aplicatiile piratate

Odata cu legalizarea jailbreak-ului in SUA multe persoane au tras un semnal de alarma in privinta pirateriei aplicatiilor din AppStore. Developerii deja preseaza Apple sa isi securizeze mai bine iOS pentru a bloca posibilitatea hackerilor de a face jailbreak si a sparge aplicatii, iar odata cu legalizarea jailbreak-ului multi dintre ei au acuzat ca pirateria va creste si asta va duce la scaderea calitatii aplicatiilor din AppStore. Cei de la hackulo.us detin cel mai mare site de aplicatii piratate si isi motiveaza activitate prin lipsa unui sistem care sa le dea utilizatorilor posibilitatea de a testa aplicatiile inainte de a le cumpara. In Romania numarul celor care pirateaza aplicatii este destul de mare, insa in strainatate developerii castiga mult mai mult decat pierd datorita pirateriei.

Apple a incercat sa inchida site-ul celor de la hackulo.us insa acest lucru este practic imposibil deoarece hackulo.us nu hosteaza aplicatiile direct pe serverele lor ci pun doar link-uri pentru download iar asta nu e un lucru ilegal. Parerea mea e ca pirateria va exista mult timp de acum incolo, mai ales daca Apple nu va implementa un sistem asemanator celui din Android Market care sa le dea posibilitatea utilizatorilor sa testeze aplicatiile inainte de a le plati.

  • joe

    " insa in strainatate developerii castiga mult mai mult decat pierd datorita pirateriei." cum vine asta?

  • Adica sumele pierdute datorita pirateriei sunt nesemnificative fata de castigurile obtinute din vanzari.

  • dany

    adica in strainatate nu te doare sufletul sa dai 5$ pe un joc cand ai salar de 2000$ doar in europa de est se pune problema pirateriei in masa iar din experienta proprie in Sua de ex li frica sa downloadeze aplicatii piratate din cauza ca ii prinde FBI :))

  • Sincer acum, daca erau aplicatiile 5 lei crezi ca se mai risca cineva sa pirateze ceva? Normal ca nu. Dar cand aplicatia e 50 lei la un salariu de 1000 de lei, parca nu iti mai vine sa o cumperi. Vorbesc aici de jocuri.