Prima Pagina internet Internet tethering – il folosesti sau nu?

Internet tethering – il folosesti sau nu?

Internet tethering sau partajarea conexiunii de internet, este o optiune ce va permite sa folositi iPhone-ul vostru pe post de modem pentru a va conecta la internet de pe un PC/laptop/Mac folosind conexiunea de date a operatorului de telefonie mobila. Eu am folosit internet tethering doar 2 cateva cazuri : fie era picata reteaua de internet, fie nu eram acasa si nu aveam o conexiune fixa de internet prin preajma. In afara de aceste 2 cazuri nu am folosit vreodata optiunea internet tethering, iar atunci cand am folosit-o a fost pentru o perioada foarte scurta de timp. De altfel nu prea vad rostul folosirii telefonului pe post de modem, avand in vedere ca nu e prea practic sa folosesti un telefon pentru asa ceva decat daca ai nevoie sa rezolvi rapid o problema, sau ai ceva rapid de facut pe internet. Pana acum eu l-am folosit doar pe Orange insa nu m-am “intins” prea mult deoarece am o optiune de internet pe mobil cu 500MB trafic.

Voi folositi internet tethering? Daca da, cu ce optiuni si in ce cazuri? Cei care sunteti pe Orange aveti activata optiunea de 4 euro pentru internet tethering?


 • Methos

  Folosesc mai tot timpul cu laptopul.

  Am optiunea de 6giga de net dar nu am aruncat 4 euro pentru optiunea mizera la care te obliga Orange. MyWi all the way.

  SIngurul lucru care nu imi place la Orange e ca nu au pus o optiune la net de mijloc.

  Eu unu consum cam 1.5 – 2g pe luna iar orange ofera doar 500mega ( care e prea putin ) sau 6giga (care e mult si scump). Marketing shits.

 • alex™

  @zaone nu sti se poate folosi conexiunea de net de pe pc pe iphone? dar nu prin wifi ci prin cablu de date..

 • E complicat, eu nu am incercat vreodata.

  @Methos: Exact, asta vreau si eu de la Orange, o optiune de 1 – 2GB la un pret decent. Nu am ce face cu 6GB ca sa dau 14 euro pe optiune.

 • cata

  am folosit aceasta optiune cand nu aveam stick de net acum am un ipad 3g si nu imi m-ai trebuie deloc.

 • Jder

  odata am folosit un nokia pe post de modem , pe orange… l-am folosit 10 minute si s-au dus 10 euro imediat… cu optiundea de internet activata, din momentul ala am stiut ca e o hotie.

  intrebare… de ce sa folosesti telefonul pe post de modem din moment ce pe telefonul asta poti face aproape orice ? am un prieten cu stick de net orange… eu intru de pe 3gs mai repede decat el.

 • Eh, depinde ce vrei sa faci pe internet.

 • fabby

  am folosito zilnic cand aveam oferta de la orange 10 euro minute si mesaje plus internet nelimitat…stiam ca nu am o limita…acum deloc…

 • alex

  Eu o folosesc destul de des pentru ca unde stau eu nu este semnal digi net mobil asa ca orange este ultma mea optiune 😐 … si stiu cum e cu traficu de 500 mb … nu ajunge pt nimic….

 • fabby

  @jder te palngi de 10 euro? cand mi`am luat prima data iphone aveam 150 euro…am intrat pe youtube sa le arat la niste prieteni ceva si sau dus 76 de euro…am sunat la orange si mi`au explicat 1 mb = 1 euro

 • urk

  Eu nu stiu de unde scoateti costurile astea aberante. Eu am abonament de date asociat abonamentului de voce la Orange de 11.9(TVA inclus) si am 6GB trafic inclus la viteza 3G dupa care este nelimitat insa scade viteza la GPRS 128kbps. Si da, folosesc tethering-ul prin MyWi, cand de exemplu vreau sa ma conectez cu tableta la net si nu am wifi prin preajma (nu am tableta cu 3G si nici nu as fi avut de gand sa-mi mai fac un abonament de date 3G). In concluzie consider tethering-ul, mai ales cel prin MyWi o inventie exceptionala, mai ales ca cu power transmit setat la 30% nici nu se simte la bateria iphonului.

 • Pingback: Tweets that mention Internet tethering - il folosesti sau nu? | Noutati iPhone - tutoriale jailbreaking, unlock, customizare, jocuri. -- Topsy.com()

 • Totusi ar trebui sa fie si optiuni intermediare de 1 – 2 – 4GB. Acum Orange sare de la 500 MB la 6GB direct, cel putin la oferta de internet pe mobil.

 • Marius

  Mywi all the way also insa acum pe ios4 sunt cam in pom. eu tetheruiesc doar pentru ipad in locurile unde nu am wifi, insa de 2 saptamani de cand am 3gs cu ios4 sunt in pom in privinta asta. Eu am optiunea de live vodafone de 500 de Mb si imi raman de fiecare data.