Prima Pagina FaceTime Sondaj : FaceTime o functie folositoare sau nu in Romania?

Sondaj : FaceTime o functie folositoare sau nu in Romania?

FaceTime, sau functia care le permite posesorilor de iPhone 4 sa initieze apeluri video prin WiFi sau 3G(daca sunt jailbroken), este foarte apreciata de americani deoarece Apple a stiut in primul rand sa o promoveze si in al dolea rand pentru ca ofera calitate video foarte buna. In SUA exista cateva milioane de posesori de iPhone 4 si o asemenea functie poate fi folosita cu usurinta intre prieteni sau membri ai familiei deoarece in SUA iPhone 4 e ieftine la un abonament cu AT&T. Totusi in Romania situatia e complet diferita deoarece nu foarte multa lume isi permite un iPhone, sa nu mai vorbim despre un iPhone 4 care prin unele locuri costa peste 1000€.

Parerea mea e ca functia FaceTime e cam inutila in Romania pentru ca sansele ca o persoana cu care vorbesti zilnic sa aiba iPhone 4 sunt destul de mici, asta pe de o parte, iar pe de alta parte functia aceasta nu e promovata de Orange, operatorul care comercializeaza iPhone 4 in Romania. Orange nu spune absolut nimic despre FaceTime pe pagina oficiala a iPhone 4, asa ca fie cei de la Orange nu vor sa o prezinte, fie o vor prezenta si vor gasi o metoda sa o taxeze, desi ea in esenta e gratuita. Daca e sa vorbim despre folosirea FaceTime prin 3G in Romania atunci situatia se complica si mai mult pentru ca operatorii ofera trafic putin si scump la viteze nu chiar atat de decente. So, eu unul nu prea vad cu cine as putea folosi functia FaceTime in Romania.


LIKE
Articolul anterioriPhone 4 ajunge si la eMAG
Urmatorul articolForumurile Apple au fost sparte
 • O prostie FaceTime-ul. Cand aveam si eu si tata Nokia foloseam apelurile video. Prima problema la Apple este ca apelurile video se pot face doar intre doua iPhone 4. A doua problema este ca oficial, prin firmware-ul original, nu se poate face decat prin Wifi (WTF?). Nota : FaceTime in Romania, sau oriunde in alta tara, chiar si in America este inutila. In America ar fi utila daca ar lasa sa se faca apeluri prin 3G, nu doar prin Wifi.

 • Stai sa introduca si Skype si altii standardul FaceTime, si se va schimba situatia 🙂 Vei putea face FaceTime si prin Skype, cu orice alte dispozitive care vor suporta acest standard. Si cand o va folosi aproape toata lumea, cei cu iphone 4/5 se vor fi plictisit deja de ea:)

  Acum insa e doar o jucarie pt early-adopters. Cum sunt toate la inceput…

 • danut

  ati folosit-o? eu da, si e foarte tare. nu se compara cu 3g.daca ,ionutzm05 nu ai fost in America sa stii ca acolo reteaua wifi este f extinsa de catre at&t deci foloseste.oricum apple sunt pionieri in acest lucru si trebuie laudati. daca o sa folositi o sa vedeti marea diferenta.

 • TheDog

  o folosesti cu mine cand o sa-mi iau iphone 4 😀

 • LMA

  E foarte ffff tare functia facetime. Conxiunea 3G ORANGE, imi ofera (pe masurate) latimi de banda (stabile) intre 1,8MB/s si 5,2MB/s ceea ce este arhisuficient (prea mult poate) pentru un telefon. Facetime, youtube, etc merg lacrima, curg frumos. Iar din 500 MB/luna ma descurc acceptabil la un cost de 9 euro.

 • :)))))) 5.2Mbps(sunt sigur ca vroiai sa spui Mbps) la Orange? Poate cu o conexiune fizica la serverul lor.

 • Strop

  Salut , sunt extrem de curios cum ai facut sa iti mearga FaceTime ??? eu am cumparat iphone din Anglia si il am pe cosmote , dar nu imi functioneaza , sta pur si simplu waitting for activation !!!

 • Da, probabil nu poate face activarea de pe Cosmote. Solutia e o aplicatie de genul MiTime care face activarea.

 • Cristi

  Nu merge activat pe Cosmote pentru nu ai activa optiunea de mesaje internationale, fiecare activare sau apasare pe buton de on/off se taxeaza cu mesaj international. De exemplu la orange se taxeaza cu 12Eurocenti pe mesaj. Eu am facut greseala si am vazut ca nu se activeaza si am dat de multe on/off si am avut cost suplimentar pentu mesaje internationale 1.44euro. Asha ca mare atentie ca o sa aveti costuri suplimentare.

 • Holy

  Cel mai bine va cumparati iPod touch 4 deoarece are facetime si are 2 camere si facetimeul este gratis + ca ipod touch 4 are aceleasi lucruri ca si iphone 4 mai putin ramii . Eu mi am luat ipod touch 4 si pot sa vb cu cei care au ipod touch 4 sau cu cei cu iphone 4 . Un ipod 4 costa 11-12 mil iar un iphone 4 costa 33-34 mil

 • Tudor

  Intru totul de acord cu Holy !
  Luati-va iPod Touch 4th Generation si aveti internet si download la greu si Facetime si Skype si filmare HD cu postare direct pe net (Facebook, YouTube etc) si tot ce mai vreti voi … gratis!

  Nu va luati smartphone-uri scumpe, telefonul trebuie sa fie doar pentru voce si cat mai ieftin, eventual gratis. Tot restul il face iPod Touch.
  Iar iPod Touch nu vi-l luati de la golanii din Romania ca aici costa cel putin dublu. Luati-l de afara sau de pe net si va costa maxim 250 dolari americani (maxim 9 bulioane) varianta de 8 Giga care este arhisuficienta.