Apple ar putea lansa MacBooks cu touchscreen

La Apple se pune accent pe tehnologia touchscreen cand vine vorba de terminale mobile, sau mai nou de trackpad-uri, si pe buna dreptate deoarece terminalele mobile ale Apple beneficiaza de poate cea mai buna tehnologie touchscreen din lume. Imaginea de mai sus a fost luata din documentatia pentru un brevet de inventie trimis spre inregistrare la agentia federala americana pentru brevete si marci. Apple se gandeste sa implementeze tehnologia multitouch si intr-o viitoare generatie de MacBooks, insa pana acolo Apple trebuie intai sa isi modifice sistemul de operare Mac OSX. In momentul de fata Mac OSX este orientat spre folosirea perifericelor si pe touch input, insa Magic Trackpad-ul este o prima incercare a celor de la Apple de a modifica Mac OSX pentru a-l face compatibil cu folosirea unui ecran tactil.

In teorie suna bine, insa cat de comod ar fi sa stai toata ziua lucrand pe un MacBook cu ecran touchscreen? In iOS e simplu pentru ca sistemul de operare e simplu, insa Mac OSX e mult mai complex si necesita mult mai multa munca cu ajutorul perifericelor. Parerea mea este ca o combinatie intre un sistem de operare precum Windows/Mac OSX si un ecran touchscreen mare nu ar avea rezultatele dorite. E mai usor sa lucrezi pe o tableta iPad cu iOS decat pe un MacBook cu Mac OSX.

6 COMENTARII

  1. Eu ma gandesc la un iOs si OS X dual boot pe macbook.

    Fereastra de la safari are x-ul foarte mic,nu vad cum ar putea cineva atinge exact punctul dorit in OS X.

  2. Nu, nu face Apple dual-boot pentru ca asta ar fi impotriva politicii lor de "simple to use". Ori trec pe iOS la toate device-urile cu touchscreen, ori lucreaza la o versiune lite a Mac OSX.

  3. Touch screen combinat cu o tastatura cu infrarosu, de curand inventata, ar fi beton… La partea software nu ma bag ca nu cunosc.. Ma gandesc ca pozitia de tastare e o problema, ca doar nu stai 8 ore cu mainile incordate in fata pc-ului… Oricum.. apple a introdus modul de folosire a pcului cu implementarea mousului, tot ei o va schimba cu touchul 🙂