Multitasking nativ sau multitasking din iOS 4?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m2pyfERqMjE[/youtube]

O intrebare care pe multi ii lasa pe ganduri, mai ales pentru ca Apple nu a facut ceea ce trebuia defapt sa faca, adica sa implementeze un sistem de multitasking “ca la carte” ci a implementat un sistem propriu, mai bun din punctul lor de vedere. Multitasking-ul nativ este defapt posibilitatea de a deschide in background oricate aplicatii vreti, aplicatia ramanand 100% deschisa cand iesiti din ea, pe cand multitasking-ul din iOS 4 este o combinatie de API-uri care permit pastrarea a 25% din aplicatie deschisa in background, restul fiind suspendat pentru a salva din resurse.

Privind din afara multitasking-ul nativ este cea mai buna solutie pentru ca functioneaza cu orice aplicatie, spre deosebire de cel din iOS 4 care functioneaza doar cu aplicatiile care au aceasta functie implementata. Privind putin mai in detaliu problema, multitasking-ul nativ este implementat cu ajutorul unor patch-uri si aplicatii care ingreuneaza sistemul, consuma destule resurse si scad autonomia bateriei. Multitasking-ul din iOS 4 e special facut pentru a consuma mult mai putine resurse, mult mai putin din baterie iar cu ajutorul fast app switching solutia devine una mult mai buna decat multitasking-ul nativ.

Daca e sa vorbim de performanta atunci multitasking-ul indiferent de forma sa ar trebui sa fie incercat doar pe iPhone 3GS si iPhone 4 deoarece sunt singurele terminale capabile sa faca fata unei asemenea “provocari”. iPhone 2G/3G nu au suficienta memorie RAM pentru a sustine folosirea multitasking-ului si indiferent cate patch-uri/solutii de eliberare a RAM-ului veti folosi totusi nu veti ajunge sa avetia ceeasi performanta ca un iPhone 3GS/4 cu dublu/triplu cantitatii de RAM.

Eu unul prefer multitasking-ul din iOS 4 pentru ca daca este implementat corect functioneaza la fel de bine ca si cel nativ, doar ca necesita mult mult mai putina bataie de cap si e disponibil fara jailbreak. Eu prefer sa ma lipsesc de mobilesubstrate deoarece acesta e cel mai mare consumator de resurse pentru ca ruleaza constant in background. Backgrounder a mai cauzat probleme cu alte aplicatii, plus ca are constant nevoie de update-uri pentru a fi compatibil cu noile versiuni ale iOS.

In concluzie eu aleg multitasking-ul din iOS 4 oricand pentru simplicitate, usurinta in folosire si faptul ca e disponibil inca de la instalare.

Voi ce alegeti?