Video: iPod Touch 4G hands-on

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X1miaxGGZFM[/youtube]

Cei de la Engadget au pus mana pe un iPod Touch 4 la conferinta de aseara si au reusit sa faca un hands-on video pentru noi. Prima mea impresie a fost ca iPod Touch 4G e foarte foarte subtire, mai subtire chiar si decat iPhone 4. Din punct de vedere hardware cele 2 terminale sunt aproape identice, doar ca iPod Touch 4G nu are chip GSM(deci nu puteti suna de pe el), nu are chip GPS iar camera din spate nu e la fel de buna precum cea din iPhone 4. Camera montata in iPhone 4 are 5 megapixeli, filmeaza HD si scoate poze la o rezolutie de 2592×1936, insa camera de pe iPod Touch 4G e mai slaba deoarece face poze la o rezolutie de doar 960×720, dar are capacitatea de a filma HD.

Din punct de vedere al design-ului iPod Touch 4G pastreaza in mare aceleasi linii prezente in vechile versiuni, cu spatele facut din aliaj pentru a evita eventualele probleme. Dupa cum spune cel care a facut clipul video, iPod Touch 4G e la fel de rapid precum iPhone 4, iar asta e un lucru normal pentru ca ambele device-uri au chipul A4 cu procesor de 1Ghz, insa e posibil ca iPod Touch 4G sa aiba doar 256MB Ram fata de 512 cat are iPhone-ul.

Ieri spuneam ca iPod Touch 4G pare a fi o alegere mai buna decat iPhone 4, insa astazi revin si spun ca iPhone 4 merita in continuare cumparat deoarece “minusurile” noului iPod Touch fac imposibila pastrarea recomandarii anterioara.