Preturile memoriei RAM ar putea scade, tableta iPad unul dintre vinovati?

Criza mondiala si-a lasat amprenta asupra vanzarilor din domeniul componentelor pentru PC si daca pana acum producatorii de module RAM reuseau sa tina preturile la un nivel ridicat datorita vanzarilor din segmentul de servere, iata ca acum se vad nevoiti sa umble la preturi pentru a tine prea multe produse blocate in stoc. In momentul de fata producatorii de module RAM se plang din cauza vanzarilor scazute si estimeaza ca  situatia nu se va schimba prea curand datorita climatului economic mondial, asa ca vor trebui sa scada preturile pentru a ramane pe piata.

Criza economica nu a fost nominalizata ca fiind unul dintre principalii vinovati, ci sitableta iPad. Producatorii spun ca tabletele precum iPad au RAM putin, sisteme de operare simple si nu au multitasking asa ca procesoarele reusesc sa preia mare parte din lucru, nefiind nevoie de module ram de capacitate mare. Acelasi oficial al Samsung a declarat ca tableta iPad cu 256MB RAM se descurca in majoritatea operatiunilor la fel de bine ca un netbook cu 1 GB de RAM.

E greu de spus cat de mult va conta tableta iPad in aceasta lupta de supravietuire a producatorilor de module RAM, insa e bine de stiut ca marii producatori o vad ca un gadget ce le ameninta prezenta pe piata.