Problemele cu semnalul ale iPhone 4 au cauzat scaderi cu pana la 20% ale vanzarilor

Cei de la Fotrune Magazine sustin ca Apple a pierdut aproximativ 20 de procente din potentialii clienti pentru terminalul iPhone 4 datorita problemelor cu semnalul raportate de persoanele care au primit terminalul in zilele din preajma lansarii. Cei de la Fortune si-au bazat afirmatiile pe un sondaj de opinie din luna august facut in randul a 258 de persoane. Din cele 258 de persoane 20% au spus ca nu vor achizitiona un iPhone 4, iar cei de la Fortune au transpus aceste date in posibile vanzari calculand ca Apple ar fi putut vinde cu 880.000 terminale mai mult decat a facut pana in prezent.

Probabil pentru ei pare logic sa faca asemenea presupuneri, insa mie mi se pare foarte exagerat sa faci asemenea afirmatii bazandu-te pe un sondaj de opinie facut pe doar 258 de persoane. Nu consider aceste date a fi relevante in ceea ce priveste “pierderile” celor de la Apple si nu vad de ce Fortune ar face asemenea afirmatii avand in vedere faptul ca informatiile primite sunt neconcludente.

21 COMENTARII

  1. Auzi “Bill” ia fii tu barbat si posteaza cu nick normal, cu o adresa de e-mail normala si de pe un IP normal nu cu proxy. Aaa, postezi doar ca sa mananci putin de pe jos, ok am inteles.
    @iLies: Eu m-am gandit si nu regret ca l-am luat.

  2. Pe mine aceste probleme m-au tinut departe pana acum de iphone 4 si imi pot lua oricand doresc la 600 euro neverlocked de cand s-a lansat deci nu a fost problema banilor
    Prefer sa mai astept pana in Iunie 2011 🙂

  3. eu nu stiu ce`si fac aia griji…apple nu pierd din cauza antennagate ci in lipsa de stocuri…lasa aia 20%…aia e vrajeala…azi erau la apple store 400 oameni si au fost nevoieti sa plece acasa cu maine goale ca nu mai aveau pe stoc…asta e a 3 a oara cand merg sa`mi iau si plec cu mana goala…ei pierd si mai mult in cauza asta

  4. Eu am un Iphone 4 pe care vreau sa-l vand cat mai repede. Problema cu semnalul este nasoala rau de tot, pierde semnal la greu, pierd apeluri etc. Cu Iphone 3G nu mi s-a intamplat niciodata asa ceva.

  5. Lol, foarte interesant. Sper ca se uita cineva de la Vodafone, poate ne spune din ce cauza ar putea fi aceasta problema.
    Il folosesti pe 3G sau cum? In ce zona stai?

  6. Eu cred ca din contra, publicitatea gratuita, chiar si negativa putea foarte bine creste vanzarile. Eu astept cu nerabdare 5 octombrie sa imi ajunga si mie telefonul.

  7. Iti spun sigur ca nu are nici o treaba semnalul Vodafone: sunt abonat de mai bine de 6 ani timp in care am folosit multe tipuri de telefoane, pur si simplu Iphone 4 nu poate mai mult. Tinand Iphone 4 langa Iphone 3G ambele pe Vodafone 3G: la 4 semnalul la jumatate, la 3G am full; iau Iphone 4 in mana (automat ating si zona cu probleme) si semnalul s-a terminat pe cand la Iphone 3G pot sa-l tin in orice pozitie si tot cu semnal full ramane.

  8. Eu chiar daca recunosc pb cu semnalul (si consider ca nu e grava pt mine care stau mult in oras), mi-as lua iphone4, dar, ce ma retine este faptul ca am un 3G de care inca sunt f multumit, apoi, sper ca spre sfarsitul anului apar cele albe, pe care le consider foarte atragatoare. In plus, sunt si alte prioritati, printre altele un nou obiectiv de 700E pt un SLR.

  9. Nu stiu cum sta treaba la Iasi, eu folosesc Iphone 4 fara bumper sau case pe Vodafone in Baia Mare si nu am pierdut nici macar un apel.

  10. @Tudor: Sa iti spun un mic secret, eu tin iPhone 4 pe Orange si langa el am un iPhone 3GS tot pe Orange, iar iPhone 4 are semnal mai bun decat iPhone 3GS… de ce? Nu stiu. Daca ating zona aia e drept ca scade insa NU AFECTEAZA deloc posibilitatea de a suna/folosi internetul.

  11. Nu vreau sa dau comanda online ca imi vine prea tarziu…eu am crezut ca imi iau pana termin eu plimbarile pe aici…dar nici o sansa…maine ma duc din nou sa vad

  12. problema aia grava care era cu iphone-ul cand se zicea la inceput asa era apouu a fost alt loc care doar un pic au reusit sa inbunatateasca si apoi alt lot care au rezolvcat problema.. de asta voi nu va gasiti cu probleme.. PUNCT !

  13. Are probleme, si mie imi scade semnalul, insa scaderea e drastica doar in zonele cu semnal prost. Langa un Orange Store nu am reusit sa scad mai mult de 2 liniute din 5.

  14. @Zaone: telefonul are clar probleme serioase, eu iau un telefon sa-l folosesc oriunde nu numai in zonele cu semnal puternic. Acum ar mai putea fi o cauza: tu ai telefonul decodat sau e unlock din fabrica?
    @CoSSmiN: s-ar putea sa ai dreptate, telefonul meu e luat exact cand a fost lansat prima data.