Developerul aplicatiei FaceBook critica dur Android OS

2

Joe Hewitt este developerul care a facut aplicatia Facebook pentru iPhone si care a lucrat si inca lucreaza la dezvoltarea celei pentru Android. In ultimele zile Joe Hewitt a postat pe contul sau de pe Twitter cateva remarci in care critica dur Android OS si modul in care este facut sistemul de operare al celor de la Google. Developerul se plange ca sistemul este foarte urat, programele pentru developeri sunt “greu de folosit” si faptul ca lucreaza in Java “il face sa planga”, putin exagerat as spune eu insa in esenta aduce putina lumina asupra muncii unul developer de aplicatii pentru Android. Iata cateva din tweet-urile sale :

  • Android tools are horrendous, OS is hideous, but the absence of big brother telling me what to do gives it a slight edge.
  • [Droid X is] not THAT good. Stick with your iPhone.
  • The more I work with Android the more it reminds me of Windows…as in, it’s really flexible, agnostic, and developer-friendly, but also really sloppily designed.
  • Android dev community needs a quirksmode.org-like site to chart the subtle differences between each device, so we needn’t buy every one. (In English — Google still hasn’t provided a solution for the Android fragmentation problem.)
  • After all those years of hype, AMOLED screens suck. What’s with the gradient banding?!
  • Once a day or so it hits me that I am writing Java, and I cry a little. (Java is the Android programming language.)

Joe Hewitt a renuntat la a mai face aplicatii pentru iOS deoarece nu “crede” ca ar trebui sa existe un proces de verificare a aplicatiilor ce sunt acceptate de AppStore. Nu ii place nici cum se lucreaza cu iOS, nu ii place nici cum se lucreaza cu Android, practic nu ii place nimic iar asta e un lucru bun deoarece il face obiectiv.