Video: Windows Phone 7 vs iOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Gngr3RF_eBY[/youtube]

Windows Phone 7 este programat pentru lansare in luna octombrie impreuna cu cateva terminale de la HTC, LG, Samsung si probabil ceva facut chiar de Microsoft. In clipul video de mai sus cei de la pocketnow.com au facut o scurta comparatie intre design-ul si utilitatea Windows Phone 7 si iOS. iOS este in mare parte orientat catre aplicatii si are un design vechi, defapt Apple a pastrat mare parte din forma initiala a iOS 1 lansat in 2007 odata cu iPhone 2G. Windows Phone 7 pe de alta aduce un aer nou in lumea sistemelor de operate pentru terminale mobile, developerii de la Microsoft avand o abordare neconventionala din toate punctele de vedere in ceea ce priveste design-ul.

Windows Phone 7 este foarte diferit ce iOS, insa din anumite puncte de vedere este mai greu de folosit iar aici ma refer la mulititasking si la functia fast app switching prezentata in video. Vedeti cat de usor e sa treci de la o aplicatie la alta in iOS si cat de greu e in Windows Phone 7 si probabil asta va fi un mare mare minus pentru cei care vor achizitiona terminalele ce il ruleaza. Windows Phone 7 este incercarea celor de la Microsoft de a reinventa roata si sper sa le reuseasca aceasta inovatie, macar indeajuns de mult incat sa puna presiune pe Apple sa ofere cat mai multe functii noi in viitoarele versiuni ale iOS.

10 COMENTARII

  1. So? Ei ar fi trebuit sa aiba o buna parte(daca nu chiar toate) din optiunile oferite de alte sisteme de operare pentru terminale mobile. Asta doar ca sa fie competitivi.

  2. Eu presimt ca in 1-2 ani maxim Windows 7 o sa devina un sistem foarte puternic si sincer ma vad trecand pe el… iOS deja pare prea invechit si cam “jucarie” daca Apple nu schimba ceva in urmatorul an… atunci nasol.

  3. exceptand fast app switching si multitasking care si asa sunt pentru high-end useri, vad os-ul din windows phone 7 mult mai atractiv, mai dinamic si mai placut la ochi decat iOS, decare multi probabil s-au plictisit (apps apps apps apps).

  4. Pai cred ca exact asta va schimba Apple la iOS anul viitor: widgeturi. Cum au facut o pagina special pt Spotlight, asa ar putea foarte simplu sa integreze una si pt widgeturi. Jos, multitasking, sus, stiri si update-uri, ca la Android. Bineinteles ca nu vor face asta, pentru ca ar fi prea “la prima mana” pt apple.

  5. Probabil vor face un pas spre schimbare anul viitor si in vara marea schimbare va fi la iOS si iPhone 5 va avea acelasi design precum iPhone 4. Desigur vor rezolva problema cu semnalul in vreu fel.

  6. Dupa cum vad in demo…windows 7 ar trebuie sa consume bateria intr-o ora cu traficul realizat fara sa intri macar in aplicatii…

    Eu sunt pentru iphone ,nu-mi place duzina de info instantanee…sunt proiecte si pe iphone dar s-a constatat ca dreneaza bateria si consuma traficul de date…

    vad ca nici o vorba de tehnologia push acolo…

    Prevad un manual gros pentru instructiuni la ecest sistem de operare..pe cand iphone os e asa de usor de folosit in minute il inveti