Peel 520 transforma iPod Touch-ul intr-un iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UgEHQpHzyIM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4bqCxnK6JSQ[/youtube]

Peel 520 este o carcasa GSM specfial facuta pentru terminalele iPod Touch deoarece contiun un chip GSM care va permite sa folositi respectivele terminale ca si un telefon normal. Carcasa a fost facuta in China si are o aplicatie speciala numita Yosio care imita functionalitatea aplicatiei Phone care functioneaza cu chip-ul GSM din carcasa si va permite sa folositi atat functia de telefonie a iPhone-ului dar va da totodata posibilitatea de a si trimite SMS-uri. In meniul de setari al terminalului veti avea disponibile optiuni pentru selectarea retelei 3G/EDGE pe care doriti sa folositi terminalul, puteti seta ringtone-uri pentru SMS-uri/apeluri si va puteti administra adresa de contacte.

Carcasa Peel 520 are incorporata o baterie de 1200Mah deci aproape ca va dubla autonomia bateriei terminalului, are desigur un chip GSM si un locas pentru cartela SIM, iar in partea de jos exista loc pentru a introduce cablul USB. Din pacate aceasta carcasa NU imita in totalitate functionalitatea unu iPhone deoarece :

  • semnalul fluctueaza constant;
  • numele/numarul apelantului nu va sunt afisate pe ecran;
  • iPod Touch-ul NU are senzor de proximitate deci nu va inchide ecranul atunci cand duceti telefonul la ureche;
  • pe ecran nu apare nimic atunci cand sunteti sunat;
  • numele celui care va trimite un SMS nu apare in mesaj;
  • nu puteti folosi camera telefonului din cauza carcasei;
  • nu puteti scrie SMS-uri in landscape mode.

Carcasa Peel 520 e departe de a fi perfecta, insa este o optiune pentru cei care si-au cumparat un iPod Touch si vor sa il poata folosi pe post de iPhone. Carcasa costa 119$ si poate fi pre-comandata pe site-ul oficial insa va fi disponbila abia de pe 4 Octombrie cand probabil vor incepe si livrarile. Carcasa este disponibila in 8 culor diferite si functioneaza pe 3G/EDGE si GPRS, insa deocamdata este compatibila doar cu iPod Touch 1G/2G/3G.