iPad vs restul internet tablet-urilor

Astazi BlackBerry a anuntat ca in 2011 va lansa o internet tablet ce va intra in competitie directa cu celelalalte 3 tablete disponibile/disponibile in curand pe piata. Deci acum vorbim despre iPad, Samsung Galaxy Tab, HP Slate si PlayBook, 4 tablete care vor trebui studiate atent de catre orice entuziast care e in cautarea unui dispozitiv portabil. Avand in vedere ca paleta de optiuni a devenit mai larga, cei de la Gizmodo au facut un mic tabel comparativ in care au trecut specificatiile celor 4 tablete, asa cum sunt ele disponibile/cunoscute in momentul de fata de la producator/zvonuri.

Fiecare tableta are punctele sale slabe/forte si e greu de facut o comparatie exacta in acest moment pentru ca nu se stiu inca informatii in legatura cu : capacitatea bateriei si pretul tabletei PlayBook, 2 informatii foarte importante pentru internet tablets. Parerea mea este ca pana la anul Apple va scoate ceva si mai “revolutionar” decat PlayBook, Samsung Galaxy Tab si HP Slate vor fi uitat, insa pana atunci sunt demne de luat in seama daca va ganditi sa achizitionati o internet tablet.

20 COMENTARII

  1. La prima vedere blackberry playbook castiga, dar tinand ca apple urmeaza sa scoata urmatoarea tableta, s-ar putea sa se mai schimbe clasamentul, iar apple are avantajul aplicatiilor…pretul deocamdata este cel mai mic din acel tabel, multitasking o sa bage in urmtoaea vers de soft, dar aplicatiile yo zic ca, cantaresc foarte mult in alegerea unui tablet…pana la urma de aia iti iei un idevice, sa ai parte de cat mai multe beneficii/aplicatii…

  2. Tabelul asta, care defavorizeaza putin iPadul are urmatoarele probleme, dupa mine:

    lipseste o comparatie pe zona de multimedia, care la iPad inseamna muzica, filme, si podcasturi video/audio prin iTunes, OTA. Mai nou si Ping:)

    Apps ar trebui sa fie o comparatie de volum, nu o bifa. Da, or sa aiba toate o resursa de descarcat aplicatii, dar e important si ce ofera. Ori pe iPad ai deja multe aplicatii dedicate + toate aplicatiile de iPhone. la fel si la categoria eBooks, volumul nu bifa conteaza 🙂

    Multitaskingul la iPad e pe vine, cu iOS 4.2, RAM-ul e usor irelevant vorbind de sisteme de operare diferite, care-l foloseste fiecare diferit, iar intr-o lume multi-device stocarea nu mai e un argument (nu umpli si desktop si laptop si ipod si iphone si ipad cu de toate:)

    Microcum? Microhdmi? Adica trebuie sa-mi iau adaptor?:) naaah, mai bine fac totul over the air:) there’s an app for that 😉

  3. L-au facut cam anti-Apple astia de la Gizmodo, dar e facut “la zi” si asta e gresit pentru ca PlayBook va fi disponibila in 2011. De restul diferentelor nici nu mai e nevoie sa vorbim, am impresia ca ei s-au axat doar pe hardware.

  4. da, au facut clasamentul “la zi” cu specificatiile celorlalte care vor fi disponibile in 2011 dar la multitasking (care va fi sigur disponibil in noiembrie la ipad) au pus cu tupeu “nu”.

  5. @ ionut oprea: there’s a definition for you: fan boy apple

    nu mi-o lua in nume de rau, imi place f mult ce scoate apple dar nu atat de mult incat sa fortez putin nota si sa-l ridic mai sus decat este cu adevarat!

    🙂

  6. referitor la fan boy apple.
    de ce toÈ›i care vin cu argumente pro Apple sunt fan boys absorbiti de marketing-ul diabolic al lui Steva Jobs … si cei care sustin alte brand-uri sunt … oameni echilibrati

    cand iPad s-a lansat … toti cei echilibrati au zis ca este o aberatie sa lansezi un iPhone mai mare … e un produs mort de la lansare, etc. … acum toti lanseaza un iPhone mai mare … hmm …

  7. In primul rand depinde ce intelege fiecare prin Apple Fan Boy.
    Si eu detin un iMac,un Macbook Pro si un iPhone 4,iar aceste produse le detin nu pentru ca sunt un “Apple Fan Boy” cine pentru simplu fapt ca (pentru mine) nu exista pe piata alte produse mai bune.
    Daca Microsoft ar face un Windows care sa fie (din punctul meu de vedere) peste OS X as renunta la OS in secunda 2,dar nu si la partea hardware,as folosi Windows os hardware Apple.
    Despre iPhone nu are rost sa mai vorbesc…
    O tableta in acest moment nu ma intereseaza pentru simplu fapt ca am nevoie de laptop pentru XCode,dar probabil ca as fi ales iPad,pentru integrarea cu mobileMe si calitatea aplicatiilor dedicate.

  8. imi cer scuze pt al 2lea ‘off’ dar vreau sa clarific treaburile

    cashix, nu-i nicio problema daca ai atatea produse marca apple, poti sa-ti cumperi si masina si din pct meu de vedere nu ai fi un fan boy apple
    cei ce sunt catalogati ca fiind ‘fan boy’, dupa parerea mea, sunt acele persoane are vad doar partea plina a paharului fara a face absolut nicio referire la partea acestuia goala si negand orice lucru negativ pe care il spun altii despre acea parte, cea ‘GOALA’

    oarecum on: sunt tare curios cum va fi iPad 2 si daca, la vremea aceea, va fi cea mai buna din segmentul ei…

  9. Eu sunt de parere ca principalul concurent pentru iPad va fi cine produce tableta cu OS Android.
    Pentru ceilalti unde nu exista un app store serios va fi greu.
    Eu unul consider si iPhone 4 cu mult peste Galaxy S pentru aplicatiile din app store.

  10. Nu, dragilor, nu sunt fan boy, ci doar constat niste lucruri care pentru mine sunt evidente:) Insa fiecare e liber sa creada ce vrea. A, btw, lucrez si pe mac si pe pc, ca sa vedeti ca nu exagerez.

  11. Si eu consider platforma iOS peste Android pentru AppStore. am 3GS si iPad WiFi, pare rau ca nu am luat varianta 3G… Oricum cel mai mare avantaj care il are iPad-ul este displayul cu mult mai mare decat la PlayBook si Galaxy Tab.
    Cu 34.5% mai mare….
    Iar HP Slate, cu Win7 nu vad sa fie o alternativa viabila. Mai degraba ma cuplez cu iPadu la desktop prin RDP si merge mai repede.

    Alt lucru despre care nimeni nu vbeste este ca nu poti sa editezi albumele foto, sa muti o poza in un album, si nici muzica, daca nu a fost bine etichetata pe calculator iti apare aiurea in iPod. Si transmisul pozelor de pe iPhone pe iPad ar fi trebuit sa fie super usor si integrat…

    Vom vedea cand apare PalmPad si Android 3…

  12. Asta momentan,sunt tot mai multe aplicatii ce integreaza dropbox,atat pentru acces cat si pentru editare.
    Cand apple va dori fi sigur ca va integra tot.
    Oricum serviciile “cloud based” sunt viitorul 🙂