Prima Pagina aplicatii Ce trebuie sa faci pentru a salva datele din telefonul tau inainte...

Ce trebuie sa faci pentru a salva datele din telefonul tau inainte de restore

Maine va fi lansata o noua solutie de jailbreak si probabil multi dintre voi vor dori sa faca update la iOS 4.1.  Acest update implica un restore complet si eu va recomand sa faceti acest lucru deoarece va scapa de eventualele erori ce aproape intotdeauna apar in cazul folosirii functiei “update” din iTunes sau a celei pentru restaurarea unui backup. Va recomand sa folositi iTunes pentru a face restore la iOS 4.1 si apoi cand iTunes va va cere selectat “Set as New iPhone” pentru a fi siguri ca nu veti importa setarile si eventualele erori ale vechii versiuni de iOS in cea noua. Eu asa fac intotdeauna si va recomand sa procedati la fel.

Acest restore implica pierderea tuturor datelor din telefon si reinstalarea acestora asa ca iata ce puteti folosi pentru a va salva o parte din datele existente in telefon :

  • aplicatia AptBackup din Cydia va face backup la toate aplicatiile instalate din Cydia impreuna cu informatiile aferente iar dupa restore va reinstala toate aplicatiile ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Inainte e a reinstala aplicatiile verificati sa vedeti daca toate sunt compatibile cu iOS 4.1;
  • aplicatia AppBackup din Cydia salveaza toate datele din aplicatiile instalate folosind iTunes(sau Installous) insa din pacate nu salveaza aplicatia in sine ci doar doatele. Aplicatiile .ipa instalate din AppStore sau prin orice alta metoda le gasiti in telefon in User/Applications sub forma de foldere pe care le puteti copia in calculator folosind ifunbox sau programul de copiat fisiere preferat;
  • aplicatia iBye din Cydia salveaza o serie inteaga de informatii si va recomand sa cititi acest articol;
  • daca aveti cunostinte avansate despre salvarea datelor din telefon puteti folosi acest tutorial pentru a salva cam tot ce se poate din fisierele de sistem ale telefonului.

Folosind aceste indicatii veti putea salva aproape tot ce aveti in telefonul vostru, insa va recomand sa copiati pozele/filmarile si informatiile din aplicatii direct in calculatorul vostru pentru a le recopia dupa ce faceti restore. Daca mai stiti si alte aplicatii care salveaza date va rog sa imi spuneti prin intermediul comentariilor.

LIKE
Articolul anteriorPrima clona iPhone 4 ce ruleaza Android si Windows Mobile
Urmatorul articoliPhoDroid R14 disponibil in curand!