Cum sa adaugi iconite pentru apelare rapida in SpringBoard

iPhone-ul este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri de pe piata insa ii lipsesc in mod clar cateva functii elementare care pot fi regasite un 99% dintre telefoanele de pe piata. Una dintre aceste functii este posibilitatea de a seta apelarea rapida a unor numere pe tastele din aplicatia Phone. iPhone-ul nu are tastatura fizica deci Apple ar fi trebuit sa dea utilizatorilor posibilitatea de a seta numele favorite pentru apelare rapida direct pe dial pad-ul din aplicatia Phone  in loc sa faca o categorie separata cu numere favorite. In Cydia au aparut deja cateva aplicatii care implementeaza aceasta functionalitate insa daca nu aveti jailbreak va sunt nefolositoare asa ca iata cum puteti adauca iconite pentru apelare rapida direct in SpringBoard.

Pasul 1

Conectati-va la internet, deschideti Safari si tastati http://1234567890.tel.qlnk.net. In loc de 1234567890 veti introduce numarul de telefon pe care doriti sa il adaugati la favorite. Numarul trebuie sa aiba minim 10 cifre.

Pasul 2

Dupa ce accesati acel URL veti primi un mesaj prin care sunteti intrebat daca doriti sa sunati sau nu respectivul numar. Apasati cancel apoi apasati pe butonul + in bara de jos a Safari si selectati “Add to Home Screen”.

Dupa aceea veti avea de ales un nume pentru iconita apoi apasati Add din partea dreapta sus si iconita cu numarul va fi automat adaugata. Dupa asta apasati pe ea, se va deschide Safari si veti avea optiunea de a apela acel mesaj prin apsarea tastei “Call” din mesajul care va este afisat in Safari. Aceasta metoda trebuie repetata pentru fiecare numar nou pe care doriti sa il adaugati.

Stiu ca nu e o metoda 100% directa de a apela rapid un numar insa daca aveti multe numere in lista de favorite poate va va fi mai usor sa apelati pe cine doriti direct dintr-o iconita.