Apple a lansat 2 noi modele de MacBook Air

Asa cum era de asteptat, Apple a lansat in aceasta seara 2 modele noi pentru linia MacBook Air si sincer sa fiu sunt niste modele superbe, foarte subtiri si cu niste caracteristici destul de interesante. Noile sunt atat de subtiri incat cea mai “groasa” parte a lor are 0.68 inch si cea mai subtire(baza) are doar 0.11 inch, pe scurt o adevarata minunatie. Noul MacBook Air are cel mai subtire ecran dintre toate modelele existente insa asta nu e tot deoarece modelele de 13/11 inch cantaresc doar 1.35/1.04 kilograme! Da, ati citit bine, aceste 2 laptop-uri de la Apple nu cantaresc nici macar 1 kilogram si jumatate, deci Apple a reusit sa faca niste laptop-uri ultra-portabile si foarte foarte “aratoase”.

Din punct de vedere hardware trebuie notat faptul ca Apple a renuntat la clasicul SSD drive si a ales sa implementeze o noua tehnologie pentru aceste MacBook-uri, mai exact Apple foloseste flash storage, adica in loc sa aveti un hard-disk in laptop acum aveti cateva chipuri mici care sunt de aproape 2 ori mai rapide. Apple a reusit sa micsoreze spatiul din interiorul acestor 2 modele si spatiul nou creeat a fost folosit pentru a creste autonomia bateriei care acum ajunge la aproape 7 ore(pentru modelul de 13inch) de utilizare a internetului prin WiFi. Din pacate puterea de procesare este limitate, Apple alegand procesoare Core 2 Duo de 1.4/1.6Ghz pentru modelul de 11 inch si procesoare de 1.8/2.13Ghz pentru cel de 13 inch. Parerea mea este ca modelul de 1 inch va fi foarte dezavantajat datorita procesorului cu frecventa destul de mica, insa la pretul de 999$ e un chilipir.

Cele 2 modele au preturi de baza incepand de la 999$ pentru modelul de 11inch si 1299$ pentru cel de 13inch, insa dupa customizari puteti ajunge la preturi de 1600$ pentru modelul de 13 inch. Mie unul mi se par foarte aratoase si modelul de 13 inch cu flash storage ar putea fi intr-adevar extrem de rapid.

Voi ce parere aveti?