VMWare pentru iPad disponibil la inceputul anului 2011

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gY4gKCGA-Cg[/youtube]

Despre programul VMWare probabil foarte multi dintre voi au aflat odata cu lansarea PwnageTool 4.1 cand probabil a trebuit sa instalati Mac OS X intr-un client VMWare pentru a putea introduce telefonul in DFU Mode folosind PwnageTool. VMWare este probabil cel mai bun program pentru emularea unui sistem de operare si in curand va avea o aplicatie pentru iPad ce va permite conectarea prin internet la sistemul “oaspete” din calculatorul vostru. Poate pare o idee complicata pentru multi dintre voi, insa prin intermediul VMWare puteti avea acces la multe dintre lucrurile care in mod normal nu functioneaza pe iOS, unul dintre ele fiind flash-ul care in VMWare functioneaza si ruleaza fara probleme iar calitatea imaginilor redate pe iDevice-ul vostru depinde de conexiunea cu care sunteti conectati la sistemul gazda.

Aplicatia VMWare pentru iPad e foarte interesanta si va avea niste functii foarte utile cum ar fi acel touchpad care imita rolul unui mouse. Din pacate aplicatia va fi disponibila abia in prima parte a anului 2011, cel mai probabil dupa prezentarea tabletei iPad 2 asa ca va trebui sa mai asteptam pana o vom putea folosi.

5 COMENTARII

  1. VMware nu este un software de emulare (se dă drept alt sistem de operare și permite astfel rularea aplicațiilor concepute pentru sistemul de operare emulat), ci o soluție de virtualizare (se să drept un alt calculator – “mașina virtuală” – și permite unui întreg sistem de operare să ruleze sub un alt sistem de operare, în paralel cu aplicațiile sistemului de operare gazdă, iar aplicațiile sistemului de operare virtualizat rulează sub acesta din urmă, în mediul lor specific, însă virtualizat).

    Iar VMware pentru iPad nu face nici măcar atât, ci este o soluție de a afișa pe iPad imaginea de ecran a unui sistem de operare care rulează într-o mașină virtuală de pe un alt calculator (nu iPad) conectat la internet. Deci oferă servicii de remote desktop, cum oferă MS Remote Desktop Connection pentru calculatoare pe care rulează (nativ, nu virtualizat) MS Windows, sau cum oferă VNC pentru orice sistem de operare care rulează nativ pe un alt calculator (sub Mac OS X funcția asta se cheamă “screen sharing”).

    Există deja software VMware care permite ca o mașină virtuală care rulează sub VMware pe un anumit calculator să fie accesată de pe alt calculator (Mac sau PC) prin remote desktop, noul software nu face decât să extindă această funcție pentru iPad.

    Ceea ce nu înseamnă câ se va instala vreun alt sistem de operare pe iPad, ci doar că VMware va oferi interfața pentru a se accesa sistemul de operare virtualizat, instalat pe un Mac sau PC și care rulează în continuare tot pe acel calculator (aplicația nouă doar afișează ecranul SO virtualizat și permite funcțiile de mouse/trackpad și introducerea de text prin ecranul multitouch al iPad-ului).

    Deja există în App Store o sumedenie de apps pentru remote desktop, inclusiv VNC, noutatea aceleia de la VMware constă însă în faptul că accesează și SO virtualizate, nu numai pe cele native.

    Dar să cumperi licența pentru VMware și pentru sistemul de operare virtualizat, după care să configurezi mașina virtuală, apoi să procuri aplicația VMware pentru iPad (contra cost sau nu, depinde cum va fi disponibilă), numai pentru a vedea clipuri publicitare sau intro-uri de site-uri în flash, mi se pare FOARTE exagerat!

  2. @Tigris: absolut perfect de acord.
    Singura diferenta – fata de VNC, iTeleport sau alte screen-sharing-uri – o face (dpmdv) posibilitatea de a rula continutul audio prin iPad. Adica sa si auzi muzica la care tu dai play… caci altfel, poti instala un VNC pe aplicatia virtualizata si sa intri pe ea in acelasi fel cum intri pe sistemul gazda.

    (Folosesc intens softurile de tip VNC – de aceea mi-am si cumparat un iPad si nu un laptop clasic – si sunt extrem de fericit – si multumit de asemenea – ca acestea exista.
    Folosesc, de asemenea, si vmWare, pentru a rula OSX, dar nu ma incanta cum se misca, desi am o uzina de calculator….)

    Asa ca aprob ideea lui Tigris, inca o aplicatie inutila!