Un american de 17 ani a facut 130.000$ vanzand carcase albe pentru iPhone 4

Stiti cu totii povestea din jurul versiunii albe a terminalului iPhone 4 care a fost amanata de cateva ori si pana la urma s-ar putea sa nu mai fie lansata deloc. Ei bine un tanar de 17 ani din New York a vazut o oportunitate de a face bani comercializand kituri de conversie pentru iPhone 4. Profitand de o cunostinta din China care avea relatii la una dintre fabricile celor de la Foxconn, americanul a achizitionat componente pentru modelul alb al iPhone 4 si a facut un site unde vinde kituri care permit transformarea unui iPhone 4 negru intr-unul alb. Afacerea i-a mers/ii merge atat de bine incat in 6 luni de activitate a reusit sa genereze vanzari de 130.000$, o suma enorm de mare pentru o astfel de afacere, insa trebuie luat in considerare ca pretul unui asemenea kit de conversie costa 279$.

Afacerea mergea/merge foarte bine, defapt atat de bine incat a atras atentia unui detectiv particular care l-a contactat pe tanarul american cerandu-i sa inchida afacerea si acuzandu-l ca vinde bunuri furate pe internet. Desigur ca site-ul nu va fi inchis si toata problema se va rezolva in tribunal, daca se va ajunge acolo, insa acum cateva zile Apple le-a cerut celor de la eBay sa scoata toate anunturile referitoare la licitatii pentru terminale iPhone 4 albe, deci e posibil ca Apple sa aiba un interes si in inchiderea acestei afaceri.

Povestea e destul de interesanta si demonstreaza cat de mult isi doreste lumea un iPhone 4 alb, asta in timp ce Apple se cam grabeste sa le scoata de pe piata.