Aproape 300.000 de iPhone/iPad si iPod Touch-uri navigheaza pe internet in Romania

17

Ieri trafic.ro a publicat cateva statistici interesante privitoare la numarul de terminale mobile care navigheaza pe site-urile romanesti. Statistica aceasta se bazeaza pe date culese in doar o saptamana deci nu releva numarul total de terminale care se gaseste in Romania in momentul de fata, insa ne prezinta o imagine destul de clara cu privire la numarul de dispozitive ce navigheaza pe site-urile romanesti. Cifra este destul de mare insa probabil cea reala e si mai mare daca luam in considerare faptul ca monitorizarea are loc de doar o saptamana plus faptul ca sunt multi care inca au terminale codate sau unii care nu navigheaza pe internet. Totusi facand o comparatie, in ultima saptamana pe site-urile romanesti au navigat 267.883 iDevice-uri, cifra care ocupa pozitia 1, urmata de locul 2 pe care se afla dispozitivele dotate cu Symbian OS ce insumeaza 124.227 vizitatori unici iar pe locul 3 utilizatorii de terminale Android ce insumeaza 83.335 vizitatori unici.

In ceea ce priveste browserul folosit cel mai des pentru navigarea de pe un terminal mobil, avem Safari cu 68% deci utilizatorii de iDevices sunt cei mai activi din Romania. Pe locul 2 se claseaza browserul Android Webkit si pe locul 3 Opera Mini si browserul din terminalele BlackBerry.

So, luand in considerare aspectele de mai sus as zice ca ar fi in jur de 400.000 +/- terminale iPhone/iPod Touch/iPad fata de cele 267.883 monitorizate de trafic.ro pana in momentul de fata. Desigur ca cifra ar putea fi ceva mai mare sau poate mai mica, insa mai multe vom sti peste cateva saptamani cand trafic.ro va da noi detalii cu privire la aceste statistici.

UPDATE: Si ceva interesant despre numarul de terminale Android in Romania, de la mobillissimo.ro.

Domnul Manea ne-a declarat în baza datelor pe care le deţine Samsung, că la ora actuală există 50.000 (max. ~80.000 la finalul acestei luni) de terminale cu sistem de operare Android în România, dintre care cele mai multe sunt telefoane Samsung, în special modelul Galaxy S. Compania se aşteaptă ca această cifră să crească până la finele anului, până la puţin sub 100.000 de unităţi.

Cele aproximativ 80.000 de unităţi, cum am precizat şi mai înainte, fac referire la finalul lunii noiembrie şi includ şi vânzările de tablete Galaxy Tab.

UPDATE2: Cifrele despre numarul de terminale ce navigheaza pe internet reprezinta numarul cumulat de terminale inregistrate, adica NU numarul de terminale unice ci numarul de terminale care viziteaza zilnic paginile monitorizate de trafic.ro. Deci numarul iDevice-urilor ar putea fi de 2/3/4 ori mai mic decat cifrele precizate acolo, iar in conditiile aceastea par ceva mai credibile.

[blackbirdpie url=”http://twitter.com/#!/traficro/status/5644411555811328"]