Tablete iPad la 399$ in SUA

13

Da, ati citit bine, lantul de magazine T.J. Maxx din SUA a inceput sa vanda tablete iPad la 399$. In timp ce toate magazinele din SUA care vand tablete iPad au cel mai mic pret de 399$, iar Apple vinde tablete iPad refurbished la 449$, iata ca acest lant de magazine a reusit sa convinga firma Apple sa le dea voie sa comercializeze tabletele la un pret cu 100$ mai mic decat restul magazinelor. Unii spun ca “vinerea neagra”(ziua care da startul sezonului cumparaturilor de Craciun, si ziua in care se aplica cele mai mari reduceri la produse) ar fi motivul pentru care Apple a decis sa ofere tableta iPad la acest pret, insa vinerea neagra este pe 26 noiembrie deci abia saptamana viitoare.

Pe de alta parte se considera ca Apple ar fi produs mult prea multe tablete iPad si doreste sa scape de stocul in plus prin scaderea pretului. Sincer sa fiu aceasta este o noutate pentru iDevices deoarece singurele reduceri pe care Apple le face la produsele sale survin abia atunci cand apare o noua generatie a aceluiasi produs. iPhone-urile nu au avut preturile scazute niciodata, iPod Touch-urile intra in aceeasi categorie, deci e o miscare ciudata a celor de la Apple. Pe de alta parte, cea mai ieftina tableta iPad este acum cu 200$ mai ieftina decat cea mai ieftina tableta Samsung Galaxy Tab sau cel mai ieftin iPhone 4 si costa la fel de mult precum un iPod Touch 4G 64Gb.

Voi ce parere aveti? Este aceasta miscare o tentativa a celor de la Apple de a afecta vanzarile tabletei Samsung?

UPDATE: Se pare ca acel magazin nu este un reseller autorizat al Apple, cel putin asa spune Steve Jobs.. Si totusi, cum de reuseste sa le vanda asa ieftin?