Tablete iPad la 399$ in SUA

Da, ati citit bine, lantul de magazine T.J. Maxx din SUA a inceput sa vanda tablete iPad la 399$. In timp ce toate magazinele din SUA care vand tablete iPad au cel mai mic pret de 399$, iar Apple vinde tablete iPad refurbished la 449$, iata ca acest lant de magazine a reusit sa convinga firma Apple sa le dea voie sa comercializeze tabletele la un pret cu 100$ mai mic decat restul magazinelor. Unii spun ca “vinerea neagra”(ziua care da startul sezonului cumparaturilor de Craciun, si ziua in care se aplica cele mai mari reduceri la produse) ar fi motivul pentru care Apple a decis sa ofere tableta iPad la acest pret, insa vinerea neagra este pe 26 noiembrie deci abia saptamana viitoare.

Pe de alta parte se considera ca Apple ar fi produs mult prea multe tablete iPad si doreste sa scape de stocul in plus prin scaderea pretului. Sincer sa fiu aceasta este o noutate pentru iDevices deoarece singurele reduceri pe care Apple le face la produsele sale survin abia atunci cand apare o noua generatie a aceluiasi produs. iPhone-urile nu au avut preturile scazute niciodata, iPod Touch-urile intra in aceeasi categorie, deci e o miscare ciudata a celor de la Apple. Pe de alta parte, cea mai ieftina tableta iPad este acum cu 200$ mai ieftina decat cea mai ieftina tableta Samsung Galaxy Tab sau cel mai ieftin iPhone 4 si costa la fel de mult precum un iPod Touch 4G 64Gb.

Voi ce parere aveti? Este aceasta miscare o tentativa a celor de la Apple de a afecta vanzarile tabletei Samsung?

UPDATE: Se pare ca acel magazin nu este un reseller autorizat al Apple, cel putin asa spune Steve Jobs.. Si totusi, cum de reuseste sa le vanda asa ieftin?

13 COMENTARII

  1. la altii au inceput sa scada foarte mult preturile si la noi(Romania) inca nu a ajuns oficial la vreun operator de telefonie, istyle sau apcom! Mama lui de Steve! 😀

  2. @Silviu, ai treptate.
    @mihai, la ei preturile is fara TVA :), ii in jur de 440$ depinde de stat, oricum is curios de “hardware u” ce va aparea pe iPad2

  3. Am trecut pe la un retail store TJ Maxx sa vad daca au iPad-ul la $399 si au zis ca nu il au, dar sa revin de Black Friday, pe 26 ca se pare ca este una dintre “oferte”.
    Probabil ca vreun angajat de la magazinul din NJ a avut un exces de zel sa isi faca targetul pe saptamana asta si a scos oferta de BF mai defreme.

    Apple au si ei de obicei de Black Friday (a doua zi dupa Ziua recunostintei) produse on sale, dar pana anul asta nu au avut nimic spectaculos. De ex. anul trecut am luat de la ei un Time Capsule de Black Friday cu doar $50 off, dar pentru Apple e destul de mare discount-ul.
    Sa vedem ce ne asteapta anul asta. 🙂

    Pentru cei care vor sa profite de Black Friday, incercati sa fiti online in noaptea de 25-26 EST si sa cumparati ce va intereseaza, cateodata gasiti produse si la 70% OFF plus transportul in tara cred ca tot e mai ieftin decat se gaseste prin RO.
    Verificati http://www.bfads.net sau inca 100 de site-uri similare care au produse on sale de BF.

  4. TJ Maxx este un retailer foarte ieftin in SUA.
    Ultima oara cand am fost acolo am fost uimit de preturile lor.

    Interesant este faptul ca electronicele pe care le ofereau erau de categoria B: casti audio, audio video ieftine, boze … orice dar nu premium products ca un Ipad.

    Este clar ca Maxx nu o face singur …