Prima Pagina Apple Radio FM si TV pe iDevices

Radio FM si TV pe iDevices

Unul dintre lucrurile care la iPhone lipseste(cel putin din punctul meu de vedere) este posibilitatea de a asculta radio folosind hardware-ul terminalului si nu conexiunea de date a operatorului de telefonie pentru a face streaming online. Poate ca aceasta functie a fost ceruta de multi utilizatori de iDevices si poate ca Apple ne va “indeplini” dorinta avand in vedere ca recent la biroul american pentru inventii si marci a fost publicat o cerere pentru un brevet de inventie al Apple care prezinta faptul ca Apple investigheaza posibilitatea de a ofer servicii radio pe iDevices.Radio FM si TV pe iDevices

Vorbim despre componente hardware care ar putea da utilizatorilor posiblitatea de a recepta canale radio si poate TV, insa ar putea totodata oferi utilizatorilor posibilitatea de a interactiona cu reclamele difuzate prin aceste medii. Mai exact aplicatii din iOS le-ar putea permite utilizatorilor sa interactioneze cu reclame sau anunturi care promoveaza jocuri sau concursuri prin radio sau TV.

The new patents clearly present us with fresh thinking on this subject and it’s apparent that Radio Data Systems in the future will also be able to smart tag television channels too. Perhaps more interesting is that Apple is working on ways that will allow an iOS device user in the future to interact with a radio or TV station advertisement that is promoting a game or offering a prize to their listeners.

A 3-a inovatie prezentata de Apple in acest brevet ne-ar putea permite sa folosim iDevice-urile pe post de transmitator FM pentru sistemele audio din masina. Da, Apple lucreaza la o astfel de tehnologie si ar putea implementa transmitatoare FM in viitoarele iDevice-uri iar cu ajutorul acestor transmitatoare FM terminalele noastre vor deveni un fel de posturi radio portabile ce transmit audio pe anumite frecvente radio. Practic puteti asculta in radio-ul din masina sau cel de acasa muzica de pe iDevice-ul vostru.

Independent of these first two patents is a great third patent which covers the future ability of pushing the iOS interface to a modern in-vehicle stereo system’s user interface. That’s likely a feature that we’d all like to see sooner rather than later.

Interesante tehnologii are Apple pregatite pentru noi, sper sa le implementeze cat mai curand.

 • Mihai

  Apple inventeaza radio FM!!! Errrr… sau cel putin il “revolutioneaza”.

 • Who cares, sa il bage odata!!

 • Florin

  Nu poate fi greu si la ipod-l nano care-l am este si FM incorporat. Fiind Apple probabil vor sa scoata ceva deosebit. Din pacate orice vor adauga la iPhone va fi un alt motiv sa creasca pretul.

 • Ideea e ca daca baga FM la iPhone nu mai cumpara lumea melodii din iTunes..

 • Danut

  @zaone acum cumpara?:))

 • eu

  stiai ca chip ul care se ocupa cu bluetooth si/sau wi-fi(nu mai stiu exact) e capabil sa receptioneze ( iphone 3G) si sa receptioneze si sa emita ( iphone 3GS) semnal radio FM? a fost anuntata treaba asta mai de mult de cei din echipele care se ocupa cu jailbreak. depinde numai de Apple daca vrea sa dea drumu la iOS ca sa folosesc modulele respective si ca transmitatoare/receptoare FM. deci hardware ul exista acolo la noi in telefoane, nu trebuie “reinventat” trebuie doar facut un soft si dat drumu

 • Danut

  @eu da, am citit si eu asta. Acu` ma intreb, Apple sa faca asta gratis?

 • Bobby

  Transmitator radio pt iphone este deja. Eu am cumparat unul de pe net acum 3 luni cu 50 de lei. Este mic, se poate incarca si de la bricheta masinii in timp ce functioneaza. Tv pe iphone se poate obtine foarte usor. Eu ma uit la ce canal tv vreau fara sa am nevoie de tv tunner. Exista o metoda foarte simpla. Ai nevoie de iteleport, VNC Server si Orb. Ca sa te ajute la alegerea canalului tv ai nevoie de ghid tv. Pe langa acestea ai nevoie de un pc sau laptop acasa care sa fie in functiune. Personal, am kaptopul pornit tot timpul, este mai economic ca si un pc. Cu ajutorul vnc si iteleport pot controla computerul de acasa si porni internet explorer-ul pe un site cu canale tv titrate in romana, canale care merg si pe cablu: HBO, Discovery, etc. Canalele se vizualizeaza prin intermediul player-ulyi Sopcast. Acest player poate fi identificat de Orb ca si un webcam ce face streaming direct catre iphone.

 • Eu vorbesc de hardware incorporat in telefon nu de accesorii 3rd party.

 • ticu

  Copie iPhone cu tv parcă există deja. Un frigider, o mașină de spălat incorporat și ești ca melcu. Un soft ar trebui să-ți zică să mai lași iPhone-ul și să ieși la aer, bere etc.

 • ionut

  mai stiti cum in ipod era chip bluetooth inainte sa fie activat prin update asa avem si akm … un ;;chip;; pt radio este deja de la gen 3 in sus , el tb activat printr-un update 🙂

 • Bobby

  @Ticu: Prietene, eu am un 3gs, nu o copie din China. Am incercat sa va ajut sa aveti un transmitator fm si sa va arat o metoda de a avea tv din Romania pe iphone.