Radio FM si TV pe iDevices

Unul dintre lucrurile care la iPhone lipseste(cel putin din punctul meu de vedere) este posibilitatea de a asculta radio folosind hardware-ul terminalului si nu conexiunea de date a operatorului de telefonie pentru a face streaming online. Poate ca aceasta functie a fost ceruta de multi utilizatori de iDevices si poate ca Apple ne va “indeplini” dorinta avand in vedere ca recent la biroul american pentru inventii si marci a fost publicat o cerere pentru un brevet de inventie al Apple care prezinta faptul ca Apple investigheaza posibilitatea de a ofer servicii radio pe iDevices.Radio FM si TV pe iDevices

Vorbim despre componente hardware care ar putea da utilizatorilor posiblitatea de a recepta canale radio si poate TV, insa ar putea totodata oferi utilizatorilor posibilitatea de a interactiona cu reclamele difuzate prin aceste medii. Mai exact aplicatii din iOS le-ar putea permite utilizatorilor sa interactioneze cu reclame sau anunturi care promoveaza jocuri sau concursuri prin radio sau TV.

The new patents clearly present us with fresh thinking on this subject and it’s apparent that Radio Data Systems in the future will also be able to smart tag television channels too. Perhaps more interesting is that Apple is working on ways that will allow an iOS device user in the future to interact with a radio or TV station advertisement that is promoting a game or offering a prize to their listeners.

A 3-a inovatie prezentata de Apple in acest brevet ne-ar putea permite sa folosim iDevice-urile pe post de transmitator FM pentru sistemele audio din masina. Da, Apple lucreaza la o astfel de tehnologie si ar putea implementa transmitatoare FM in viitoarele iDevice-uri iar cu ajutorul acestor transmitatoare FM terminalele noastre vor deveni un fel de posturi radio portabile ce transmit audio pe anumite frecvente radio. Practic puteti asculta in radio-ul din masina sau cel de acasa muzica de pe iDevice-ul vostru.

Independent of these first two patents is a great third patent which covers the future ability of pushing the iOS interface to a modern in-vehicle stereo system’s user interface. That’s likely a feature that we’d all like to see sooner rather than later.

Interesante tehnologii are Apple pregatite pentru noi, sper sa le implementeze cat mai curand.