Noul MacBook Air este mai performant decat majoritatea netbook-urilor cu Windows

Revista PC World a facut recent un mic test comparativ intre Noul MacBook Air 11″ cu procesor la 1.4Ghz, deci versiunea cea mai scumpa, si cateva dintre cele mai puternice netbook-uri ce ruleaza Windows. Pentru teste revista a instalat Windows 7 in acel MacBook Air folosind Apple BootCamp pentru emulare si a rulat programul Worldbenc 6 pentru a testa performantele Air-ului. Rezultatul a fost destul de surprinzator, cel putin pentru mine, deoarece MacBook Air-ul a intrecut in performante cele mai bune netbook-uri ce ruleaza Windows, performantele sale fiind cu peste 60% mai bune. Si mai surprinzator este faptul ca MacBook Air-ul a avut performante mai bune in jocuri decat celelalate netbook-uri, reusind sa ruleze COD 4 la rezolutia de 1024 x 768 cu detaliile grafice setate pe high la 23 fps. Totusi Air-ul a fost intrecut de celelalte netbook-uri intr-o privinta, autonomia bateriei care reprezinta doar jumatate din autonomia celui mai bun netbook.

Our WorldBench 6 software runs systems through a timed gantlet of popular consumer applications such as Adobe Photoshop and Mozilla Firefox, compiles the results, and spits out an overall score. The 11-inch Air earned a WorldBench 6 score of 74, very impressive given that the average WorldBench 6 score of the netbooks we’ve tested recently is 45.

Even more impressive was the 11-inch Air’s performance in our gaming tests: Most netbooks can’t run 3D games like DiRT 2 and Call of Duty 4 at all, but the Air managed to sustain a frame rate of 23 frames per second while running COD4 at 1024 by 768 resolution and high graphic settings; much of the credit probably should go to the Nvidia GeForce 320M graphics card, which comes standard in every Air model.

Aceeasi revista PC World a facut un test comparativ intre MacBook Air-ul de 13″ cu procesor de 1.86Ghz si 2Gb RAM(care costa 1299$) si alte cateva laptop-uri ultraportabile disponibile pe piata. Majoritatea dintre ele au un pret de aproape 2 ori mai mic decat Air-ul si doar unul a reusit sa obtina performante mai bune in testele WorldBenc 6, Asus U33jc. In ceea ce priveste performantele in gaming, Air-ul a iesit din nou invingator si desigur autonomia bateriei este mult mai buna decat a tuturor ultraportabilelor cu care s-a facut comparatie.

In concluzie, noul MacBook Air are performante foarte bune insa pretul este destul de mare fata de laptop-urile ce ruleaza Windows.

8 COMENTARII

  1. Boot Camp nu este un software de emulare, căci acesta instalează Windows în propria sa partiție (fizică, nu virtuală) pe hard disk și permite repornirea direct în Windows, după care se poate reporni calculatorul din nou în Mac OS X. Cu Boot Camp, Windows rulează nativ, cu drivere adevărate (nu emulate, nu device-uri virtuale) instalate de Boot Camp pentru hardware-ul din Mac, deci nici vorbă de “emulare”.

    Iar faptul că Air se mișcă mai bine decât un netbook oarecare nu este chiar atât de surprinzător, deoarece nu este construit cu componentele cele mai ieftine pentru a fi cât mai ieftin (ex. procesoare Atom sau Celeron, chipset grafic Intel, etc.), ci scopul lui este de a fi cât mai portabil, fără a sacrifica performanță.

    Acum se prea poate ca driver-ele din Boot Camp să nu fie optimizate pentru a se realiza o mai mare economia de baterie sub Windows, dar oricum Air este gândit pentru a fi rulat cu Mac OS X, care nu este nici pe departe atât de risipitor cu resursele ca Windows, astfel încât și bateria ține mult mai mult.

  2. super tare marian ai fost cu linkul asta…de cand astept vestea asta..acum asteptam de la zaone topicul cu zvonul ca sa putem comenta..

  3. zaone, maim luat airul asta nou si pot sa iti spun 100%, se mica pe net, in orice faci mai bine ca un macbook pro 2010 cu i5. Le am pe amndoua si airul ii da ceata pe internet , word, etc….. E un super device, a devenit acuma psul meu primar 🙂 tin sa zic ca am vers de 11,6 cu proc la 1.4 si 128ssd