iPhone 3G si iPhone 4 au performante mai slabe pe iOS 4.2.1 decat pe iOS 4.1

Desi update-urile de iOS ar trebui sa ne aduca nu doar functii noi ci si imbunatatiri ale performantei terminalelor, iata ca iOS 4.2.1 scade performantele terminalelor iPhone 3G si iPhone 4, sau cel putin asta reiese din testele facute de un site folosind cateva aplicatii de benchmarking disponibile in AppStore. Conform acestor aplicatii iPhone 3G are performante mai slabe pe iOS 4.2.1 fata de iOS 4.1 la aproape toate capitolele, exceptand rularea scripturilor SunSpider si afisarii continutului nou. Persoana care a facut aceste benchmark-uri a testat modul in care functioneaza iOS 4.2.1 pe iPhone 3G iar rezultatele din testele reale au fost contradictorii cu datele afisate in benchmark, adica aplicatiile Notes, Safari, Calendar functioneaza destul de fluent iar introducerea datelor este destul de rapida. In concluzie e posibil ca aplicatiile de benchmark sa nu inregistreze corect schimbarile.

Din pacate, conform testelor, nici iPhone 4 nu are performante extraordinar de bune pe noul iOS 4.2.1, totusi fata de iPhone 3G avem 4 domenii in care iPhone 4 functioneaza mai bine. Vorbim despre testele V8, SunSpider, Drawing Into View si Benchtest unde iPhone 4 inregistreaza scoruri usor mai bune decat pe iOS 4.1. Desigur ca testele din viata reala au dovedit ca terminalul functioneaza bine pe iOS 4.2.1 deci s-ar putea spune ca aplicatiile de benchmarking nu functioneaza chiar corect cu noul iOS.

Eu am iOS 4.2.1 instalat pe iPhone 4 de pe la amiaza si sincer sa fiu nu am observat mare diferenta fata de iOS 4.1. Totul functioneaza cam la fel de bine, poate ca aplicatiile se deschid ceva mai usor, dar nu e nimic iesit din comun. Pe iPhone 3GS nu am reusit sa fac inca update dar voi reveni cu detalii si pentru el.

9 COMENTARII

  1. Daca te uiti mai atent si faci comparatie, 4.1 se apropie, chiar il si bate pe 3.1.3, ceea ce in realitate nu este asa, 4.1 merge ca dracu!

  2. Salutare,

    Pe 3G-ul meu merge mult mult mai bine IOS 4.2.1. Nu am jailbreak si vreau sa-l tin un timp asa. Autonomia bateriei un plus de 15-20%. Merge destul de fluent, Safari, Mesaje, si jocurile. Nu inteleg de ce jailbreak-ul ii scade performanta. Chiar si fara mobile substrate.

  3. iPhone 4 ruleaza destul de prost iOS 4.2.1, sacadeaza la Camera, la Mail… si, de obicei, la inchiderea/deschiderea unor aplicatii (aleator).