Despre decodare oficiala facuta de Orange Romania

Daca aveti un iPhone ce are nevoie de decodare atunci probabil stiti de cat de complicat este acest proces si de faptul ca terminalele iPhone 4 nu pot fi deocamdata decodate. Daca aveti un iPhone cumparat din straintate nu aveti alta solutie in afara folosirii programelor scoase de Dev Team pentru a face decodarea. Daca aveti un iPhone cumparat de la Orange Romania atunci situatia se schimba deoarece terminalul poate fi decodat oficial de catre Orange si in felul acesta nu veti mai fi nevoiti sa faceti vreodata decodare cu vreu hack indiferent de versiunea de iOS pe care Apple o mai lanseaza.

Orange Romania decodeaza NUMAI terminalele cumparate din reteaua proprie de distributie plus cele cumparate de la parteneri, pe scurt DOAR telefoanele codate in Orange Romania. Daca telefonul vostru este codat pe o retea straina atunci nu aveti ce cauta la Orange pentru ca nu va pot ajuta.

Decodarea dureaza foarte putin daca mergeti in service-ul din Bucuresti, practic in 2 ore ar trebui sa il aveti gata decodat.

Decodarea la Orange este GRATUITA daca ati achizitiona terminalul la pret standard, adica daca l-ati achizitionat FARA nici : un abonament/optiune din abonament/alte beneficii sau fara puncte thank you. Daca l-ati achizitionat la vreo oferta atunci preturile pentru decodare sunt acesta :

  • deblocare in timpul perioadei contractuale :  100 EUR (TVA inclus);
  • deblocare dupa expirarea perioadei contractuale : 30 EUR (TVA inclus);

Pentru a face decodarea trebuie sa :

  • mergeti la Calea Giulesti Etaj 3 , in spate institutului Pasteur – daca sunteti din Bucuresti – ar fi ideal sunati intai la serviciul clienti si sa intrebati despre acest centru de reparatii, eu nu stau in Bucuresti deci nu pot verifica;
  • mergeti la cel mai apropiat Orange SHOP(nu parteneri sau reseller) si sa cereti decodarea, va dura minim 3 zile.

Odata ce facetia ceasta decodare veti scapa de asteptarile prelungite si dezamagitoare dupa Dev Team.

UPDATE: Trebuie sa aveti la voi buletinul vostru, certificatul de garantie si factura cu care ati achizitionat terminalul. Sa fie scris pe ea IMEI-ul.

UPDATE 2: Decodarea pentru terminalele care fac obiectul unui contract este 427 RON. Decodarea pentru cele care nu mai fac obiectul unui contract este 113RON.