Gazduire.ro ofera primul serviciu de gazduire cu CPanel adaptat pentru utilizatorii de iPhone

Pentru ca zilele astea am tot cautat diverse aplicatii pentru iPhone, am descoperit Control Panel Lite, care mi s-a parut o idee geniala pentru cei care vor sa-si managerieze site-urile de pe iPhone, dar odata cu ea am descoperit si controversa merge/ nu merge.

Asa ca am trecut la testat. Si pentru ca stiam ca Gazduire.ro a integrat cpanel-ul pentru a facilita administrarea site-ului/ site-urilor, am zis sa incerc aplicatia pe un site hostat de Gazduire.ro. Rezultatul: aplicatia nu functioneaza si nu mi s-a intamplat numai mie, ci si altora, pe alte site-uri http://itunes.apple.com/us/app/control-panel-lite/id339410963?mt=8 (vezi comentariile)

Prin urmare, pentru ca varianta free a aplicatiei Control Panel Lite nu a mers, am inceput sa ma uit peste optimizarea cpanelului Gazduire.ro pentru iPhone. Si am descoperit ca Gazduire.ro a dezvoltat o interfata speciala de cpanel pentru accesarea site-urilor gazduite la ei, de pe mobil.

Pe mobil, cpanelul Gazduire.ro arata impecabil. Poti sa vezi statistici despre contul tau, poti adauga conturi de e-mail, noi useri etc.

Pentru ca mi-a placut cum au optimizat cpanelul pentru mobil, am mai cautat pe site-ul lor si am vazut ca au o promotie interesanta de sfarsit de an – pachetul de hosting G 30 (40 de domenii gazduite, 40 de domenii  parcate, 30 GB spatiu hdd, trafic nelimitat, adrese de e-mail nelimitate) si bonus, serviciul de alerte trafic.ro (te anunta prin SMS /e-mail cand site-ul nu merge, paginile se incarca greu sau utilizatorii intalnesc o pagina de eroare).

Mi-a placut oferta, mai ales ca, achizitionat separat, serviciul de alerte trafic.ro costa 5 euro/luna. I-am intrebat pe cei de la Gazduire.ro  daca se gandesc, pe viitor, sa creeze pachete/ oferte speciale pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile sau proprietarii de site-uri care targeteaza utilizatorii de mobile.

Raspunsul lor: “Pe moment este greu de imaginat un viitor care va fi exclusiv mobil. Probabil ca vom fi pusi la incercare de site-urile care-si vor crea subdomenii pentru mobile, care vor avea nevoi diferite de site-urile clasice.Si da, pentru momentul acela suntem pregatiti”