Prima Pagina accesorii Video: Thimble – un accesoriu revolutionar care usureaza viata persoanelor cu deficiente...

Video: Thimble – un accesoriu revolutionar care usureaza viata persoanelor cu deficiente de vedere

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PBGMp_BGY5E[/youtube]

Thimble este un accesoriul revolutionar care va usura viata persoanelor cu deficiente de vedere deoarece incorporeaza o serie intreaga de facilitati care in mod normal nu ar fi disponibile acestor persoane. Thimble este un prototip al unui dispozitiv futuristic dotat cu un scanner optic care este capabil sa citeasca text Braille dar si text normal, text care este mai apoi rostit utilizatorului prin casti. Accesoriul poate oferi informatii cu privire la locatia utilizatorilui astfel incat acesta va evita orice fel de accidente.

Thimble este conceput sub forma uni “deget” care are incorporate aceste tehnologii si este rezultatul colaborarii dintre Universitatea din Washington si compania Artefact. Desi in momentul de fata Thimble este doar in stadiul de proiect, totusi un asemenea accesoriu s-ar doveti extrem de util in situatii reale pentru persoane cu deficiente de vedere. Mai interesant este modul in care poate fi folosit un iDevice pentru a interactiona cu acest dispozitiv si a oferi utilizatorului informatii atat de importante.

Parerea mea este ca un accesoriu asemanator va fi disponibil in viitorul apropiat si va avea cu siguranta succes!

 • DjCultus

  Super concept insa din ce am vazut eu in video ..hm …peste vreo 5 ani sau mai mult se va ajunge la asa ceva iar pretul va fi unu “revolutionar”;))

 • Ionut

  Singura diferenta dintre acest accesoriu si Voice Over, functie implementata incepand cu iPhone 3GS, este scanerul optic
  Mult mai utila functia Voice Over!

 • sa nu uitam totusi ca gps-ul iphone-ului are o eroare destul de mare… sincer.. pt un orb si 2-3 m conteaza. El vrea sa ajunga in statia de autobuz si se trezeste in mijlocul intersectiei.

 • Blancpack

  Seamana mai degraba cu un dildo :)))

 • Odin

  @Blancpack

  Uite cine ┼čtie !!!