iPad 2 va avea procesor dual-core?

Suntem la mai putin de o luna distanta de ziua in care Apple va prezenta noua tableta iPad 2 lumii intregi si zvonurile privind hardware-ul noii tablete incep sa se inmulteasca. De data aceasta avem unul de la cNET.com care citeaza un analist ce sustine ca taleta iPad 2 va avea un procesor dual-core Cortex A9 de 1Ghz. Acesta isi bazeaza teoria pe ideea ca Apple va trebui sa scoata un produs competitiv pe piata si din moment ce Motorola Tab si BlackBerry Playbook vor avea procesoare dual-core atunci ar fi logic, ca si Aple s aimplementeze asa ceva.

“Apple is on track to refresh the iPad by March and iPhone by late summer. A key component upgrade across these platforms will be a dual-core processor featuring a pair of 1GHz ARM Cortex A9 cores,” according to a research note released on Thursday by Ashok Kumar, an analyst at Rodman & Renshaw.

Sincer sa fiu as fi foarte bucuros sa vad o tableta iPad 2 cu procesor dual-core, insa imi vine greu sa cred ca Apple ar putea face atat de devreme trecerea la aceasta tehnologie. Spun asta pentru ca procesoarele dual-core reprezinta o tehnologie noua pentru smartphone-uri in momentul de fata si e destul de posibil ca Apple sa astepte pana la anul pentru a o implementa. Desigur ca as putea gresi si m-ar bucura sa fie asa insa in momentul de fata sustin ce am spus mai sus.

Daca totusi Apple va implementa procesoare dual-core in noua tableta ipad 2 atunci e foarte posibil sa le vedem si in viitorul iPhone.