Prima Pagina Apple iPad 2 va avea procesor dual-core?

iPad 2 va avea procesor dual-core?

Suntem la mai putin de o luna distanta de ziua in care Apple va prezenta noua tableta iPad 2 lumii intregi si zvonurile privind hardware-ul noii tablete incep sa se inmulteasca. De data aceasta avem unul de la cNET.com care citeaza un analist ce sustine ca taleta iPad 2 va avea un procesor dual-core Cortex A9 de 1Ghz. Acesta isi bazeaza teoria pe ideea ca Apple va trebui sa scoata un produs competitiv pe piata si din moment ce Motorola Tab si BlackBerry Playbook vor avea procesoare dual-core atunci ar fi logic, ca si Aple s aimplementeze asa ceva.

“Apple is on track to refresh the iPad by March and iPhone by late summer. A key component upgrade across these platforms will be a dual-core processor featuring a pair of 1GHz ARM Cortex A9 cores,” according to a research note released on Thursday by Ashok Kumar, an analyst at Rodman & Renshaw.

Sincer sa fiu as fi foarte bucuros sa vad o tableta iPad 2 cu procesor dual-core, insa imi vine greu sa cred ca Apple ar putea face atat de devreme trecerea la aceasta tehnologie. Spun asta pentru ca procesoarele dual-core reprezinta o tehnologie noua pentru smartphone-uri in momentul de fata si e destul de posibil ca Apple sa astepte pana la anul pentru a o implementa. Desigur ca as putea gresi si m-ar bucura sa fie asa insa in momentul de fata sustin ce am spus mai sus.

Daca totusi Apple va implementa procesoare dual-core in noua tableta ipad 2 atunci e foarte posibil sa le vedem si in viitorul iPhone.

 • Catalin

  poate daca pun procesor mare sa faca si niste aplicatii mai interesante si eventual niste jocuri mai dragutze nu de-alea de “terminator” …ca totusi suntem aproape in 2011 nu 1998..:)
  Eu am un ipad si sunt multumit de cum merge…insa mai greu cu aplicatiile pentru el!:))

 • Mihai

  Radio FM. Drool…

 • KFF

  iPad are deja peste 35.000 de aplicatii . Cum adica mai greu cu aplicatiile pentru el ?

  A , nu le gasesti MOCA pe toate ? Asta e altceva , dar daca vrei aplicatii 35.000 sunt destule.

  E foarte posibil sa puna 1Ghz dualcore , pentru ca , concurenta , Qualcomm vrea sa ofere la sfarsitul lui 2011 1.5Ghz dualcore ….

 • dave

  Eu unul ma astept si de la ipad2 si de la iphone 5 sa aibe un procesor dual-core.

  Pentru ipad2…eu vad ca o strategie reusita introducerea unui hardware foarte potent…
  ipad1 are un hardware…modest si incomplet am putea zice. Ca si procesor…e foarte ok, dar ramul (256mb) a fost cam putin.Un neajuns a fost camera sau camerele foto… pentru videoconferinta, pe care probabil toti posesorii de ipad ii simt lispa.Ca si neajuns…am mai fi putut pune pe lista… multitasking-ul…care abia acum cu lansarea ios4.2 a fost implementat.

  Si cu toate astea!
  ipad a fost vandut in peste 7,5 milioane de unitati, si e cel mai faimos gadgetul al anului 2010!
  Daca pana acum, concurenta nici macar nu a reusit sa creeze o tableta care sa se impuna in vreun fel in fata ipadului…anul 2011 aduce playbook din partea blackberry, care e deja asteptata de foarte multa lume…si un device care promite multe, atat prin sistemul de operare cat si prin hardware.

  Cum spuneam, in opinia mea…un hardware foarte bun pe ipad 2, va face ca si in anul 2011…tot ipad sa fie in capul listei.

 • Tigris Regalis

  Dacă ținem cont de precedentele predicții ale lui Ashok Kumar, care majoritatea nu s-au adeverit, nu trebuie să avem prea mari speranțe la un procesor dual core. Oricum un astfel de procesor ar fi util doar aplicațiilor rescrise pentru a rula pe două procesoare, ceea ce în majoritatea cazurilor nu cred că se va întâmpla.

  Și chiar dacă firmele concurente lansează device-uri cu dual core, mai trebuie rescris sistemul de operare pentru a rula pe 2 procesoare, ceea ce nu se face peste noapte, deci m-aș mira ca dual core să facă vreo mare diferență în anul care vine.