KickBack – Instalous pentru Mac AppStore

Pentru iTunes AppStore exista Installous – aplicatia care permite instalarea de aplicatii piratate – insa in curand va exista si Kickback, aplicatia care va permite instalarea de aplicatii piratate din Mac AppStore. Hackulous este o comunitate de hackeri care a facut cel mai mare site de aplicatii piratate din lume motivandu-si actiunile pe inexistenta unui sistem de achizitii a aplicatiilor care sa permita utilizatorilor sa ceara banii inapoi pentru aplicatiile pe care nu le gasesc utile sau care au informatii inselatoare in descriere. Comunitatea exista de ani de zile si va exista in continuare daca Apple nu isi va schimba prea curand gandirea.

Interesant este ca revista PC Mag, una dintre cele mai prestigioase reviste de tehnologie din lume, a dedicat un intreg articol acestei stiri, ba mai mult a si discutat cu administratorul proiectului Hackulous, Dissident. Conform acestuia Kickback va fi lansat abia la cateva luni dupa deschiderea Mac AppStore-ului, adica dupa ce Apple va incepe sa accepte aplicatii care nu isi merita banii. Dissident mizeaza pe ideea ca la inceput Apple va accepta doar aplicatii intr-adevar utile in Mac AppStore insa odata cu trecerea timpului Apple va relaxa regulile privind acceptarea aplicatiilor si Kickback va putea fi lansat pentru a da utilizatorilor posibilitatea de a testa aplicatiile inainte de a le achizitiona.

We don’t want to release kickback as soon as the [Mac App] Store gets released. I have a few reasons for that,

Most of the applications that go on the Mac App Store [in the first instance] will be decent, they’ll be pretty good. Apple isn’t going to put crap on the App Store as soon as it gets released. It’ll probably take months for the App Store to actually have a bunch of crappy applications and when we feel that it has a lot of crap in it, we’ll probably release Kickback,

So we’re not going to release Kickback until well after the store’s been established, well after developers have gotten their applications up. We don’t want to devalue applications and frustrate developers.

Sfatul meu este sa achizitionati aplicatiile din AppStore daca va plac pentru ca in spatele acelei aplicatii sta munca unui developer. Munca intinsa de-a lungul a cateva saptamani/luni, munca pentru care rareori este rasplatit corespunzator.