Prima Pagina aplicatii Statistici privind aplicatiile din Mac AppStore

Statistici privind aplicatiile din Mac AppStore

Mac AppStore-ul celor de la Apple va implini in curand prima sa zi de existenta si cei de la Tuaw s-au gandit ca ar fi bine sa faca o scurta analiza a aplicatiilor disponibile pentru achizitie. Cum era de asteptat, cele mai multe aplicatii din Mac AppStore sunt jocuri si era normal sa fie asa avand in vedere ca in AppStore aceste aplicatii sunt in topul celor mai cumparate. In graficul de mai sus avem o pozitionare pe categorii a aplicatiilor si in Mac AppStore exista de 3 ori mai multe jocuri decat orice alta categorie de aplicatii, iar asta spune multe despre modul in care gandesc developerii. Cifrele din grafic sunt bazate pe 2004 intrari din UK Mac AppStore dar aceasta cifra include foarte multe duplicate ale aplicatiilor existente. So, din peste 959 de aplicatii unice, mai mult de jumatate sunt jocuri.

Un al doilea grafic ne prezinta preturile pentru aplicatiile disponibile in Mac AppStore si dupa cum puteti vedea, majoritatea aplicatiilor sunt destul de ieftine cu preturi intre 1 si 5$. Aplicatii cu preturi intre 5 – 10$ nu prea exista, insa intre 10 – 50$ exista destul de multe, defapt aproape o treime din aplicatiile acceptate in AppStore au aceste preturi. Exista si aplicatii cu preturi peste 100$, insa imi imaginez ca sunt destul de putine si probabil nu vor fi chiar atat de cautate.

In concluzie, majoritatea aplicatiilor din Mac AppStore sunt jocuri si majoritatea sunt ieftine.

LIKE
Articolul anteriorPoze: iPad 2 mockups
Urmatorul articolApple cauta un nou CFO
  • Tigris Regalis

    Și așa mai dispare încet-încet încă un avantaj al Windows-ului față de Mac OS, și anume oferta de aplicații disponibile! Mă bucur să văd că am “pariat pe calul câștigător”, adică pe platforma care are viitor, și am abandonat fără regrete platforma ancorată în trecut.

  • Mac OS X are de recuperat foarte mult la capitolul jocuri.

  • Tigris Regalis

    True, sunt multe jocuri mai vechi încă neportate pe Mac OS, însă cele noi văd că se lansează și pentru Mac, astfel încât Mac-urile nu vor mai avea un dezavantaj din acest punct de vedere. Această recuperare se va produce nu acum imediat, dar în viitorul apropiat.

  • Cand se va produce voi trece si eu pe Mac 😀