Personal HotSpot pentru iPhone 4. Ce inseamna si la ce foloseste.

Versiunea pentru Verizon a iPhone 4 vine cu o functie noua si foarte foarte utila pentru utilizatorii de iDevices : Personal HotSpot. Aceasta noua functie este disponibila pe terminalele Android de multa vreme insa iata ca Apple si-a gasit putin timp sa o implementeze si in iOS 4.2.5. Practic aceasta noua functie ne va da posibilitatea de a transforma terminalul iPhone intr-un hotspot mobil pentru alte dispozitive, mai exact veti putea partaja conexiunea voastra de internet prin Wi-Fi cu alte smartphone-uri, laptop-uri/etc. Personal vad aceasta functie extrem de utila pentru situatiile in care nu aveti un cablu pentru a face internet tethering sau nu aveti jailbreak ca sa instalati aplicatia MyWi.

Deocamdata aceasta functie este disponibila doar pentru iPhone 4 CDMA pentru Verizon insa ma gandesc la faptul ca Apple o va introduce in curand si pentru terminalele existente deja pe piata altfel risca sa “isi puna in cap” foarte multi clienti. Nu se stie deocamdata daca functia va functiona si pe iPad sau pe iPhone 3GS/3G insa teoretic ar trebui sa o avem pe primele 2 dispozitive.

Ce parere aveti, este sau nu utila aceasta functie?

23 COMENTARII

  1. this new version of ios 4.2.5 ,it’ll can to be put on iphone 4 at the moment or not because I can’t to find this new version ios , if somebody knows when will be ready the ios 4.3?

  2. cred ca vrea sa zica de iOS 4.2.5 ca nu o gaseste…vrea sa o puna pe i4…nu cred ca a citit informatiile pe care le-ai postat mai devreme…cu data in care apare 4.2.5…

    @michel…sunt ferm convins ca vb mai bine ca tine…daca vrei sa te intelegi cu lumea…vb sa intelegem si noi 🙂

  3. Pentru mine nu este prea utilă, pot să-mi conectez și acum calculatorul la rețea prin iPhone, wireless prin Bluetooth. Iar de împărțit traficul inclus în abonament cu toată lumea dintr-o sală, no thanks, că cine știe ce filme, torrente și videoconferințe ar rula alții pe conexiunea mea!

  4. @Gabriel Petrescu: Parola e bună dacă iOS are măcar WPA sau WPA2 (că Radius Server sunt convins că nu are), însă dacă îi cunoști pe cei din jur, vor veni toți să te roage să le dai și lor acces; așa cum e acum, ai motive să-i refuzi, însă dacă apare posibilitatea unui hotspot, riști fie factura încărcată, fie supărarea celor din jur.

  5. stati ca nu inteleg o chestie… ma conectez la un wi-fi si prin acest personal hotspot pot da tot prin wi-fi net la altii? de ce aia trebuie sa se conecteze la internet via my device si nu o pot face direct?

  6. ce tot aveti cu michel ? poate chiar nu stie romana iar daca e francez e posibil sa nu stie prea bine engleza. poate chiar e strain si citeste de pe site cu google translate …..
    sau poate are 4 zile de anglia si a uitat romana :)))

  7. @setu: se poate vedea ip-ul de pe care posteaza si probabil este .ro
    Posibil ca zaone sa il stie deja si de aia i-a zis sa vorbeasca in romana
    exista insa si posibilitatea sa fie strain care e venit pe meleagurile noastre

  8. Eu mam conectat prin hotspot si merge bine doar k sunt costuri in plus? Adică îmi ia si din credit dak stau pe pc. De ce oare? Știe careva?

  9. Aproximativ cat se scade din traficul disponibil, daca pe un alt iPhone (conectat la hotspotul meu ) s-a descarcat noul software? Multumesc 🙂