iPhone 4 pentru Verizon nu va avea software preinstalat de operator

Unii se intrebau daca nu cumva Verizon i-ar fi convins pe cei de la Apple sa ii lase sa modifice putin sistemul de operare pentru iPhone. Raspunsul este nu, Apple nu lasa pe nimeni sa umble in iOS si sa redistribuie terminale iPhone cu acele modificari. Phil Schiller, unul dintre vicepresedintii Apple, a declarat ieri ca terminalul iPhone 4 pentru Verizon nu va avea absolut nici o modificare software facuta de operator, totul va fi identic pe orice iPhone.

Apple’s own Phil Schiller assured the press that Verizon would not be loading up the device with crapware, too. “We want the experience to be the same for every iPhone user. So there are no special Verizon Apps preinstalled,” Schiller told Ars. “AT&T offers customers some apps via the App Store. I’ll let Verizon comment if they are working on anything for that.”

Parerea mea este ca aceasta politica privitoare la pastrarea sistemului de operare este una dintre cele mai bune idei avut vreodata de cineva de la Apple. Multe dintre smartphone-urile comercializare in lume sunt usor modificare de operatori, modificari care de multe ori ingreuneaza sistemul si strica “experienta” utilizatorilor. Apple isi protejeaza dispozitivele si acesta este un lucru extraordinar de bun pentru ca performantele dispozitivelor nu vor fi diferite de la un oprator la altul.