iOS este mai bine securizat decat Android

Conform presedintelui companiei Trend Micro, Steve Chang, platforma iOS este mult mai sigura decat platforma Android. Chang spune ca platforma Android este mult mai vulnerabila in fata hackerilor deoarece Google a publicat codul sursa al sistemului de operare si hackerii pot intelege arhitectura sistemului si dezvolta virusi sau sisteme anti-securitate pentru ea. Mergand pe aceeasi idee, Steve Chang sustine ca iOS este mult mai sigur deoarece Apple nu a publicat codul sursa al iOS, deci hackerii trebuie mai intai sa gaseasca exploit-uri in sistemul de operare si apoi sa gaseasca o metoda de a studia codul sursa.

For security reasons, iOS restricts each application (including its preferences and data) to a unique location in the file system – a restriction known as the application’s sandbox. The sandbox is a set of fine-grained controls limiting an application’s access to files, preferences, network resources, hardware, and so on. Each application has access to the contents of its own sandbox but cannot access other applications’ sandboxes. In other words, even if a virus makes it into the system, the underlying architecture of iOS will prevent it from replicating and spreading.

iOS are un sistem de securitate destul de bine organizat, astfel fiecare aplicatie are acces doar la fisierele din propriul folder, deci nu poate accesa informatiile si fisierele altei aplicatii. Daca un virus ar infecta o aplicatie atunci aplicatia infectata nu ar putea corupe datele din alte aplicatii deoarece sistemul de operare nu ii permite sa acceseze acele informatii. Desigur ca toate aceste informatii se aplica la terminale care nu au fost jailbroken pentru ca odata cu implementarea unui jailbreak, nivelul de securitate scade.