Prima Pagina Android iOS este mai bine securizat decat Android

iOS este mai bine securizat decat Android

Conform presedintelui companiei Trend Micro, Steve Chang, platforma iOS este mult mai sigura decat platforma Android. Chang spune ca platforma Android este mult mai vulnerabila in fata hackerilor deoarece Google a publicat codul sursa al sistemului de operare si hackerii pot intelege arhitectura sistemului si dezvolta virusi sau sisteme anti-securitate pentru ea. Mergand pe aceeasi idee, Steve Chang sustine ca iOS este mult mai sigur deoarece Apple nu a publicat codul sursa al iOS, deci hackerii trebuie mai intai sa gaseasca exploit-uri in sistemul de operare si apoi sa gaseasca o metoda de a studia codul sursa.

For security reasons, iOS restricts each application (including its preferences and data) to a unique location in the file system – a restriction known as the application’s sandbox. The sandbox is a set of fine-grained controls limiting an application’s access to files, preferences, network resources, hardware, and so on. Each application has access to the contents of its own sandbox but cannot access other applications’ sandboxes. In other words, even if a virus makes it into the system, the underlying architecture of iOS will prevent it from replicating and spreading.

iOS are un sistem de securitate destul de bine organizat, astfel fiecare aplicatie are acces doar la fisierele din propriul folder, deci nu poate accesa informatiile si fisierele altei aplicatii. Daca un virus ar infecta o aplicatie atunci aplicatia infectata nu ar putea corupe datele din alte aplicatii deoarece sistemul de operare nu ii permite sa acceseze acele informatii. Desigur ca toate aceste informatii se aplica la terminale care nu au fost jailbroken pentru ca odata cu implementarea unui jailbreak, nivelul de securitate scade.

 • Gio

  inca un motiv sa ramai pe iOS :d

 • Bogdan

  Ce e Trend Micro? :))

 • Tigris Regalis

  Încă un motiv să eviți JB.

 • Tudor

  IOS si Android au in spate unix deci sunt cam la fel. Asta nu e decat o reclama mascata.

 • gallaxya

  @Tudor … corect … si iOS si Android functioneaza pe baza unui kernel similar!
  Cat despre Sandboxes iti vine sa razi: culmea cum 2 zile citeam despre android si principiul de virtualizare a fiecarei aplicatii, culmea foloseau exact aceleasi expresii gen “sandbox”. Deci informatia este masluita!

 • AllexChyu

  culmea, si codul sursa pentru LINUX este disponibil si nu vad ca virusii sa fie mai multi ca aia de Windows …

 • Tigris Regalis

  Kernel-urile de iOS și Android nu sunt chiar la fel, însă arhitectura Unix nu se referă numai la kernel. Diferența din punct de vedere al securității este că la Android exploit-urile sunt la vedere, pe când la iOS nu. Oricum mi se pare un risc mai mult teoretic, deoarece un sistem tip Unix nu permite propagarea virușilor și a altor orătănii periculoase, de aceea nu sunt probleme nici pe Linux sau pe versiuni open / free de Unix, care sunt tot cu codul sursă la vedere.