iOS 4.3 beta 1 – primele impresii

iOS 4.3 beta 1 este disponibil de cateva zile pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS. La o zi dupa lansare m-am decis sa il instalez pe terminalul iPhone 4 din dotare si sincer sa fiu am ramas placut surprins de felul in care functioneaza aceasta versiune *beta* a iOS 4.3. iOS 4.2.1 are anumite probleme de performanta si spun asta deoarece tranzitiile dintre meniuri au uneori lag, unele aplicatii se deschid/inchid usor greoi, in general sistemul miscandu-se usor mai greu decat te-ai fi asteptat sa o faca pe un iPhone 4. La iOS 4.3 situatia este usor diferita in sensul ca nu mai exista un lag atat de mare la tranzitiile dintre meniuri, aplicatiile raspund ceva mai bine la comenzi, sistemul avand un timp de raspuns ceva mai mic.

Am ramas placut surprins de noul baseband 04.08.00 din iPhone 4 deoarece am observat ca, conectarea la reteaua de date este mult mai rapida, internetul functioneaza ceva mai bine decat cu vechiul baseband si nu mai intampin constantele blocari in timpul navigarii pe internet. Pe partea de Wi-Fi am observat o usoara imbunatatire a vitezei de navigare si cam atat. Teste de viteza nu am facut si nici nu ar avea rost avand in vedere ca am o conexiune UPC limitata la 15Mbps.

Desigur ca exista si nemultumiri, insa deocamdata am destul de putine. Aplicatia AppStore are o problema cu procesul de update, adica aplicatia in sine arata ca ar fi disponibil un update cand defapt nu exista niciunul. Cand aveam deschise mai multe aplicatii in background si am incercat sa joc Angry Birds, am observat ca jocul se deschide greu si exista un oarecare lag in perceperea actiunilor, insa situatia s-a rezolvat rapid fara sa inchid vreo aplicatie.

Cam atat despre iOS 4.3 beta 1 deocamdata. Imi place cum merge, nu am jailbreak, nu prea vreau sa ma intorc la iOS 4.2.1 si nici nu cred ca o voi face in viitorul apropiat.

Voi ce experiente ati avut cu iOS 4.3 beta 1?