Un nou bundle pentru PwnageTool permite jailbreak-ul pe iOS 4.3 beta 1

7

Astazi a aparut un nou bundle pentru PwnageTool care ne permite sa facem jailbreak pe iOS 4.3 beta 1. Acest nou bundle a fost dezvoltat de veeence, un apropiat al dezvoltatorilor de solutii de jailbreak deci ar trebui sa functioneze corect insa procesul in sine este foarte complicat. Pentru a face jailbreak pe iOS 4.3 trebuie sa faceti un ramdisk propriu deoarece, cel facut cu PwnageTool nu va permite a faceti restore terminalului vostru. Acest proces este rezervat DOAR utilizatorilor experimentati care stiu sa faca un ramdisk pentru PwnageTool deci nu va apucati de treaba decat daca aveti cunostinte AVANSATE despre cum se lucreaza cu astfel de proceduri!

Daca reusiti sa faceti jailbreak pe iOS 4.3, veti avea Cydia functionala si o buna parte dintre aplicatiile din Cydia, insa veti avea un tethered jailbreak pana apare o solutie de jailbreak 100% functionala.

Bundle-ul pentru PwnageTool il gasiti aici.

Acesti pasi ar trebui sa va ajute sa faceti un ramdisk pentru PwnageTool. Nu i-am testat deci o faceti pe propria raspundere. Nu voi publica un tutorial in romana pana nu ma asigur ca totul functioneaza ok.

Faceti pasii pe raspunderea voastra.

Tools needed: OS X, xpwntool

* Unpack the original ramdisk: xpwntool orig_restore_rd.dmg restore_rd.dec.dmg -iv .. -k .. (use the keys from wiki)

* Mount the ramdisk: hdiutil attach restore_rd.dec.dmg

* Free up some space: rm /Volumes/ramdisk/(some unneeded large-ish file)

* Patch asr: mv /Volumes/ramdisk/usr/sbin/asr /tmp/; bspatch /tmp/asr /Volumes/ramdisk/usr/sbin/asr (bundle_path)/asr.patch

* Change the restore options: edit /Volumes/ramdisk/usr/local/share/restore/options.plist with Property List Editor, add ‘UpdateBaseband’ = false – see http://theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=Preventing_Baseband_Update for details

* Unmount the ramdisk: hdiutil detach /Volumes/ramdisk

* Re-encrypt the ramdisk: xpwntool restore_rd.dec.dmg pwned_restore_rd.dmg -t orig_restore_rd.dmg -iv .. -k ..

* Replace the ramdisk inside of CFW produced by the Pwnage Tool with pwned_restore_rd.dmg You can either unzip and re-zip the CFW or replace it inside of /tmp/ipsw dir when PwnageTool is running.