Apple ar putea vinde 100 milioane de terminale iPhone si 40 de milioane de tablete iPad in 2011

Anul 2010 a fost unul dintre cei mai profitabili din istoria Apple, compania reusind sa depaseasca Microsoft in ceea ce priveste capitalizarea bursiera, crestere ajutata de lansarile a 2 produse foarte bune care inca inregistreaza vanzari puternice. Anul 2011 se anunta a fi o noua sursa de recorduri pentru Apple deoarece analistii americani estimeaza ca, compania va vinde 100 de milioane de terminale iPhone si 40 de milioane de tablete iPad. Initial se prezumase ca la nivel mondial vanzarile de terminale iPhone  vor ajunge undeva pe la 72 de milioane si tabletele iPad undeva pe la 30 insa recenta lansare a iPhone 4 CDMA a dus la o majorare a acetor cifre iar iPad 2 va genera cu siguranta mai multe vanzari decat sora sa mai mica.

In addition to upward revisions from the recent Verizon launch, our meetings highlighted long iPhone lead times in China given strong demand. iPad touch panels, the major bottleneck over the past several quarters and 10-15% of the iPad’s bill of materials, are now produced at 90% manufacturing yields with potential cost benefits passed on to Apple this year.

Desi Steve Jobs a parasit temporar conducerea Apple, el va fi implicat in majoritatea deciziilor strategice ale companiei. Apple are una dintre cele mai bune echipe manageriale din lume la ora actuala si avand in vedere trendul ascendent din ultimii ani, multi analisti sugereaza ca Apple, chiar si fara Steve Jobs, va avea un cuvant la fel de greu de spus in anii ce vor urma.