Peste 160 de milioane de iDevice-uri vandute, pretul mediu al unui iPhone continua sa creasca

Dupa informatiile privind numarul de iDevice-uri vandute zilnic, la conferinta Apple pentru prezentarea rezultatelor financiare a fost anuntat ca Apple a vandut peste 160 de milioane de iDevice-uri la nivel global. Tim Cook, COO-ul Apple, a declarat ca in luna decembrie compania a vandut iDevice-ul cu numarul 160 de milioane, Apple inregistrand o crestere de 60% fata de luna iunie a anului trecut cand anunta ca vanduse doar 100 milioane de iDevice-uri. La aceasta crestere spectaculoasa au contribuit iPhone 4, iPad si iPod Touch 4G care s-au vandut extrem de bine in ultimele luni.

We think that our integrated approach is much better for the end user, because it takes out all of the complexity for the end user, instead of making the end user a systems integrator themselves,” Cook said. “I don’t know about you, but I don’t know many people who want to be systems integrators.

In ceea ce priveste pretul mediu al terminalelor iPhone achizitionate, Tim Cook declara ca in al patrulea semestru al anului trecut acest pret a tins valoarea de 625$. Cifra a crescut cu 10$ fata de ultimul semestru fiscal in principal datorita subventiilor oferite de operatorii de telefonie mobila.

So, Apple a avut un semestru fiscal extraordinar, speram sa continue tot asa. – A nu se intelege ca ma bucur de faptul ca pretul terminalelor iPhone creste, asa cum au inteles unii comentatori. Aceasta afirmatie reprezinta doar o urare “de bine” pentru cei de la Apple.

6 COMENTARII

  1. Trebuie sa am actiuni la Apple pentru a le dori binele? Sau ar trebui sa le doresc raul? Nu inteleg.
    @Mihai22: Unde am scris eu ca ma bucura faptul ca pretul terminalelor iPhone a crescut?

  2. Nu mi se pare deloc ok…sa platesc 625$ pe un terminal iphone cand fabricarea lui costa 190$. 625$ este deja un pret prohibitiv pentru multa lume si este deja un produs doar pentru o anumita categorie de persoane.Acum sigur poti sa spui ca sunt si bani pentru publicitate si promovare si cercetare dar sincer acum nu cred ca ridica pretul terminalului cu mai mult de 40 $. Restul e doar profit. Si nu este deloc ok faptul ca incep sa monopolizeze piata. Acelasi lucru sa intamplat la sisteme OS si spunemi mie daca iti convine faptul ca 90% din calculatoare folosesc windows? Nu crezi ca era windows mai ieftin acum daca impartea piata in mod egal cu Linux si Mac OS X?Apple era compania aia rebela, formata din oameni nonconformisti dar care erau inovativi si carismatici. Apple de azi a devenit Microsoft 2 …si legat de articolul tau, cand spui ca sper ca lucrurile sa mearga tot asa te referi la tot ce ai scris in articol inclusiv la preturi. Serios acum tie ti-ar convenii un iphone la 800$ sau chiar 1000$ care sa fii fortat sa il schimbi odata la 2 ani doar ca sa te bucuri de o camera mai buna si cateva lucruri noi?
    de ex aici http://www.thedailyshow.com/watch/wed-april-28-2010/appholes spune lucrurilor pe nume si te rog sa ma contrazici daca nu e adevarat