Peste 160 de milioane de iDevice-uri vandute, pretul mediu al unui iPhone continua sa creasca

6

Dupa informatiile privind numarul de iDevice-uri vandute zilnic, la conferinta Apple pentru prezentarea rezultatelor financiare a fost anuntat ca Apple a vandut peste 160 de milioane de iDevice-uri la nivel global. Tim Cook, COO-ul Apple, a declarat ca in luna decembrie compania a vandut iDevice-ul cu numarul 160 de milioane, Apple inregistrand o crestere de 60% fata de luna iunie a anului trecut cand anunta ca vanduse doar 100 milioane de iDevice-uri. La aceasta crestere spectaculoasa au contribuit iPhone 4, iPad si iPod Touch 4G care s-au vandut extrem de bine in ultimele luni.

We think that our integrated approach is much better for the end user, because it takes out all of the complexity for the end user, instead of making the end user a systems integrator themselves,” Cook said. “I don’t know about you, but I don’t know many people who want to be systems integrators.

In ceea ce priveste pretul mediu al terminalelor iPhone achizitionate, Tim Cook declara ca in al patrulea semestru al anului trecut acest pret a tins valoarea de 625$. Cifra a crescut cu 10$ fata de ultimul semestru fiscal in principal datorita subventiilor oferite de operatorii de telefonie mobila.

So, Apple a avut un semestru fiscal extraordinar, speram sa continue tot asa. – A nu se intelege ca ma bucur de faptul ca pretul terminalelor iPhone creste, asa cum au inteles unii comentatori. Aceasta afirmatie reprezinta doar o urare “de bine” pentru cei de la Apple.