Video: iFixit explica ce fel de suruburi a implementat Apple in iPhone 4 si cat de greu sunt de desfacut

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ULSUuWlo9Lw[/youtube]

Am scris anul trecut un articol in care va spuneam ca Apple a schimbat clasicele suruburi din iPhone 4 cu unele noi despre care unii spuneau ca ar fi Torx Security Screws. In realitate Apple a implementat suruburi pentalobulare in noul iPhone 4, suruburi pentru care, conform celor de la iFixit, este foarte greu sa gasesti o surubelnita. Apple a implementat acceste noi suruburui pentru a impiedica posesorii de iDevices sa isi desfaca terminalele, cel putin asta sustine toata lumea, si nu e prima oara cand face acest lucru. In 2009 Apple a implementat acelasi tip de suruburi in MacBook Pro pentru a impiedica inlocuirea bateriei.

This is not a standard Torx, and there are no readily available screwdrivers that can remove it. This isn’t the first time they’ve used this type of screw—it first appeared in the mid-2009 MacBook Pro to prevent you from replacing the the battery—and Apple is using a similar screw on the outer case of the current MacBook Air. This screw is the primary reason the 11? MacBook Air earned a lousy repairability score of 4 out of 10 in our teardown last October.

Noile terminale iPhone cumparate acum vin cu aceste suruburi pentalobulare iar daca duceti un iPhone 4 in service exista sansa sa va treziti cu acest tip de surub. Cei de la iFixit au facut un mic kit care ne da posibilitatea sa desfacem suruburile si sa le inlocuim cu altele standard care se gasesc in terminalele iPhone 4 existente. Kitul se numeste iPhone 4 liberation Kit si costa doar 9.99$ la iFixit.

5 COMENTARII