Apple dezvolta un nou tip de vopsea ce permite colorarea corecta a versiunii albe a iPhone 4

Versiunea alba a terminalului iPhone 4 a fost amananta de cateva ori anul trecut, compania anuntand in final ca in primavara acestui an dispozitivul va fi lansat oficial pe piata. In ultimele zile terminalul a aparut in ofertele mai multor operatori de telefonie mobila, semn ca Apple se pregateste sa il lanseze oficial. Apple ar fi incheiat un parteneriat cu o firma din Japonia care a dezvoltat un nou material special ce permite companiei sa controleze nuanta culorilor cu care sunt vopsite carcasele. Aparent Apple a avut un numar foarte mare de terminale iPhone 4 albe defecte si a fost nevoita sa renunte la lansarea versiunii albe.

People close to Apple’s Far Eastern partners said this week that a unnamed Japanese company has crafted a new paint material at the iPhone maker’s request that allows for greater control and precision when it comes to the thickness of the paint layer being applied to the handsets. With this material, Apple has apparently been able to successfully manufacture white iPhone 4 that meet its high level of standards.

Se zvoneste ca noul material a fost folosit cu succes pana acum la terminalele albe fabricate de partenerii Apple, insa este deocamdata neclar daca acest procedeu ar putea fi folosit pentru o productie pe scara larga. Daca acest zvon este adevarat atunci se confirma faptul ca Apple a amanat lansarea versiunii alte a terminalului iPhone 4 datorita decolorarii componentelor montate in dispozitiv. Cele mai recente listari ale dispozitivului indica faptul ca dispozitivul ar putea fi lansat pe 27 februarie, insa deocamdata nu se stie cate unitati va putea produce Apple folosind noul proces.