Evolutia iMac-ului din 1998 pana astazi

iMac-ul a fost lansat de catre Apple in anul 1998 ca un produs din categoria “budget” pentru Apple, adica un produs cu un pret mediu care sa poata fi achizitionat de aproape orice american. In perioada aceea un PC bun in SUA ajunge pana pe la 1500$, in medie, si Apple nu a coborat sub aceasta limita cand a stabilit pretul pentru iMac. De atunci si pana acum foarte multe s-au schimbat in ceea ce priveste acest produs iar in imaginile de mai jos veti observa cum a evoluat iMac-ul in decursul a aproape 13 ani de existenta.

iMac G3 – August 1998

Acest prim model a fost lansat dupa revenirea lui Steve Jobs la conducerea Apple si a fost o prima incercare de a produce un calculator obisnuit care sa poata fi folosit de omul de rand. Inceputul a fost bun pentru Apple avand in vedere ca linia are succes si astazi.

iMac G4 – Ianuarie 2002

Acesta a fost un produs cu adevarat interesant la vremea respectiva, observati diferenta enorma dintre versiunea anterioara si design-ul celei curente. Apple a avut curajul sa lanseze pe piata un produs cu un design total neobisnuit care pe multi i-a uimit la acea vreme.

iMac G5 – August 2004

Acesta este predecesorul actualuli model al iMac. Apple a preferat sa opteze pentru un ecran subtire si o baza groasa, toate componente dispozitivului fiind introduse in carcasa ecranului. Modelul acesta nu arata la fel de bine precum actualul mode, sincer sa fiu arata a ceva ieftin, ceva ce Apple nu ar mai produce astazi.

iMac G5(Intel) – Ianuarie 2006

Acesta este actualul model al iMac si observati cat de multe a modificat Apple fata de design-ul anterior. Avem un bezel pe marginile ecranului si o suprafata mult mai mica in partea de jos, practic arata foarte bine ca si design si desigur ca nici performantele nu sunt de neglijat.

Cam atat despre Apple iMac, poate vom vedea un model nou anul acesta.