Apple va acapara jumatate din productia de procesoare mobile a companiei Samsung

Desi rivali pe piata smartphone-urilor si a tabletelor, Apple si Samsung au incheiat un parteneriat prin care Samsung se obliga sa livreze jumatate din productia proprie de procesore mobile catre Apple. Samsung livreaza lunar 5.000 de sheets(e neclar cate procesoare incap intr-o fasie) pentru terminale mobile catre Apple, insa conform noului contract aceasta cifra va creste de 4 ori. Prin executarea acestui contract Samsung va ajunge sa livreze mai multe procesoare catre Apple decat catre proprii parteneri care produc dispozitive Samsung. Apple va lansa anul acesta cateva dispozitive noi si probabil compania prefigureaza ca va inregistra o crestere enorma in vanzari avand in vedere noul contract incheiat cu Samsung.

“Samsung has agreed with Apple to quadruple monthly shipments of its mobile AP chips to 20,000 sheets throughout this year from 5,000 last year,” said an industry source, citing Samsung’s suppliers as the source, Wednesday.

Apple a avut probleme foarte mari cu stocurile anul trecut si este posibil ca aceste probleme sa fie motivul principal pentru care Apple a decis sa creasca de 4 ori livrarile de procesoare pentru produsele sale. iPad 2 urmeaza sa fie lansata in urmatoarele luni, iPhone 5 in vara si iPod Touch 5G in iarna, deci Apple va avea nevoie de un flux constant de componente pentru a putea acoperi cererea de pe piata.