iPhone 5 ar putea avea procesor dual-core

Anul 2011 va da startul unei revolutii in domeniul smartphone-urilor pentru ca majoritatea producatorilor au ales sa implementeze procesoare dual-core in produsele ce urmeaza sa fie lansate. LG si Motorola au prezentat deja smartphone-uri cu procesoare dual-core la CES 2011 si se asteapta ca Nokia, Samsung si HTC sa prezinte dispozitive cu hardware similar in cadrul Mobile World Conference ce va avea loc in curand la Barcelona. Se zvoneste ca Apple ar putea implementa procesoare dual-core in iPad 2, chipul avand denumira A5 si daca zvonurile se adeveresc atunci iPhone 5, iPod Touch 5G si urmatoarea generatie a Apple TV vor avea acelasi tip de procesor.

Most major handset makers all plan to launch dual-core smartphones in 2011 as Nvidia, Qualcomm, Samsung Electronics, Texas Instruments (TI) and Broadcom have come out with dual-core platforms, according to industry sources. The requirement for stronger capability to manage multimedia functionality including 3D games and HD video has pushed handset vendors to develop dual-core processors, the sources asserted.

Principalul motiv pentru implementarea unor procesoare atat de puternice sta desigur in capacitatea acestor dispozitive de a rula continut multimedia. Vorbim despre filme in format HD, jocuri precum Infinity Blade sau poate Crysis, continut 3D sau cine stie ce alte aplicatii vor mai fi lansate anul viitor. Smartphone-urile nu mai sunt de mult doar simple telefoane si noua revolutie tehnologica ne va aduce mult mai multe beneficii decat va imaginati. Apple foloseste procesoare produse de Samsung si se asteapta ca Samsung sa anunte in februarie primele sale dispozitive cu procesoare dual-core, urmand ca Apple sa le anunte pe ale sale undeva pe la jumatatea – sfarsitul lunii viitoare.

Informatii despre implementarea procesoarelor dual-core avem si de la Engadget care in urma cu cateva saptamani publicase un articol in care detalia informatii primite de la surse din interiorul Apple. iPhone 5 va reprezenta un redesign complet, deci ne putem astepta la orice.