AT&T data in judecata pentru supraincarcarea facturilor posesorilor de iPhone si iPad

AT&T este operatorul din SUA cu cei mai multi utilizatori de iDevices. Apple a avut un contract de exclusivitate cu AT&T in ceea ce priveste vanzarea de terminale iPhone, contract care se va incheia peste doar 2 zile cand Verizon va incepe sa vanda iPhone 4 CDMA. Avand in vedere numarul mare de posesori de iDevices(care fac trafic aiurea de cele mai multe ori), s-a gasit cineva care sa dea in judecata AT&T acuzand compania ca supraincarca facturile de internet. Un barbat american a chemat compania in judecata sustinand ca AT&T i-a supraincarcat in mod repetat factura lunara cu conectari care in realitate nu au avut loc.

“AT&T’s billing system for iPhone and iPad data transactions is like a rigged gas pump that charges for a full gallon when it pumps only nine-tenths of a gallon into your car’s tank,” the complaint read. “This is like a rigged gas pump charging you when you never even pulled your car into the station,” the lawsuit stated. “Many of these charges were phantom data transactions that never happened or were never initiated or experienced by Mr. Hendricks,” the lawsuit claimed. “The remainder of these charges were systematically inflated in terms of the actual amount of data used.”

Barbatul a discutat si cu o firma de consultanta care a facut niste verificari si sustine ca intr-adevar AT&T ar taxa in facturi conectari inexistente. Problema nu e singulara deoarece pe forumurile de discutii ale Apple au aparut diverse persoane care sustin acelasi lucru, so in realitate ar putea exista o problema. Stim cu totii ca lucruri de genul asta i se pot intampla oricui si firme din Romania au fost acuzate de practici asemanatoare insa e greu sa dovedesti asa ceva. Acum mai multi americani se vor uni in aceeasi actiune si vor lupta impotriva “asupritorilor” de la AT&T care le-ar fi supraincarcat facturile.

Voi ati patit vreodata asa ceva?