Video: EyeSight – control pe baza de gesturi, fara a atinge ecranul, pentru tablete si smartphone-uri

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=B6IghRKJ5EM[/youtube]

EyeSight este o companie care care de cativa ani dezvolta programe software care permit posesorilor de tablete si smartphone-uri sa isi controleze dispozitivele prin gesturi fara a atinge ecranul. Compania a lansat anul trecut primele aplicatii destinate platformei Android si anul acesta va lansa aplicatii speciale pentru platforma Windows. Dupa cum vedeti si in video, aplicatiile celor de la EyeSight ne permit sa controla un dispozitiv prin simpla “fluturare” a mainii prin fata ecranului sau printr-un orice alt gest. Aplicatiile software sunt special facute pentru a consuma cat mai putina energie, a incarca procesorul cat mai putin dar si a functiona in aproape orice conditii.

Intregul sistem se foloseste de camera frontala a dispozitivelor pentru a recunoaste gesturile si a executa operatiunile in sistem. Nu e nevoie de implementarea unui hardware special in dispozitiv, nu este nevoie de nici un accesoriu, pur si simplu instalam aplicatia in tableta noastra si vom putea folosi gesturi touchless pentru a controla dispozitivul. Marea problema? Nu functioneaza pe iDevices. Stiu ca in clip apare o tableta iPad, insa compania nu ofera suport pentru iDevice-uri inca.

So, ce parere aveti? Cum ar fi ca Apple sa implementeze asa ceva in iPad sau iPhone?

7 COMENTARII

  1. In videou’ postat de tine zice “using your own built in camera…”, “no hardware… Only software…” si arata un iPad la inceput. iPad nu are built-in camera! Cum vine asta?

  2. Am explicat ca nu ofera suport pentru iDevice-uri. Asta e un clip de prezentare si probabil dupa ce apare iPad 2 vor scoate un soft care va functiona cu ea.
    @Deleteplz: Fara din pacate.