Ar putea produce Apple televizoare HD?

Probabil stiti deja ca Apple a alocat 3.9 miliarde de dolari din bugetul sau pentru niste investitii strategice majore care vor ajuta la dezvoltarea unor noi produse. Celebrul analist americam Gene Munster sustine ca aceasta investitie va fi facuta in ecrane pentru dispozitive produse de Apple si vorbim de ecrane cu marimi diferite, de la cea corespunzatoare pentru iPhone pana la cea corespunzatoare pentru iMac de 27 inch sau chiar mai mari. Intr-o nota trimisa marti catre posibili investitori, Munster sustine ca Apple va investi masiv in ecrane LCD si ca ar putea lansa o linie de HDTV-uri cel mai devreme in anul 2012.

“While Apple’s commitment to the living room remains a ‘hobby,’ we continue to believe the company will enter the TV market with a full focus, as an all-in-one Apple television could move the needle when connected TVs proliferate,” Munster said.

Analistul este convins ca in anul 2012 Apple ar putea vinde 1.4 milioane de HDTV-uri, generand incasari de 2.5 miliarde de dolari, deci va imaginati ca aceste dispozitive nu ar fi nici pe departe accesibile. Desigur ca analistul american nu e la prima previziune de acest gen, el de multi ani sugereaza ca Apple va intra la un moment dat pe piata televizoarelor cu un produs care va functiona “in the cloud” adica pe baza unei conexiuni la internet. Apple ofera acum Apple TV 2G, un produs care poate fi conectat la internet si la un Televizor si permite vizualizarea de filme disponibile in magazinul online al Apple, dar va permite si rularea de aplicatii in viitorul apropiat. Desigur ca permite si streaming audio/video/pentru poze si multe altele si e posibil sa regasim asa ceva intr-un viitor televizor produs de Apple.

Pana una alta parerea mea este ca Apple va investi masiv in ecrane LCD pentru iDevice-uri deoarece acestea aduc cei mai multi bani la bugetul companiei iar anul 2011 se anunta a fi extrem de “incarcat” pentru companie. Stocul pentru iPhone 4 CDMA a fost epuizat in doar 17 ore de la lansare si in curand vom avea iPad 2 pe piata, urmata de iPhone 5 iar Apple va fi probabil in aceeasi situatie precum vara trecuta, adica incapabila sa satisfaca, cererea.