Prima Pagina aplicatii CEO-ul Nintendo SUA critica modul in care sunt stabilite preturile jocurilor din...

CEO-ul Nintendo SUA critica modul in care sunt stabilite preturile jocurilor din AppStore

CEO-ul Nintendo SUA Reggie Fils-Aime critica modul in care dezvoltatorii de jocuri pentru iOS aleg sa isi stabileasca preturile din AppStore. Acesta spune ca preturile existente acum sunt mult prea mici si ca publisherii creeaza un “standard” conform caruia preturile pentru jocuri ar trebui sa fie scazute. Conform lui, gamerii ar considera ca jocurile devin “dispensabile” datoria pretului scazut si consumatorii ar fi inclinati sa cumpere jocuri de cativa dolari din AppStore in locul celor oferite de Nintendo. In caz ca nu stiati, jocurile disponibile de la Nintendo costa cativa zeci de dolari, un pret mult prea mare pentru ceea ce ofera.

Reggie Fils-Aime, President and Chief Operating Officer for Nintendo America, has criticized the low prices charged for games on smart phones and similar devices. He said that the low prices were one of the biggest risks that the gaming industry faced at the moment. Fils-Aime thought that by charging so little for games, publishers were creating a “mentality” for consumers that games should never cost more than a few dollars. He also thought that it created a culture that content was disposable because it was so cheap.

Desigur ca jocurile pentru iOS sunt din punct de vedere calitativ usor sub cele disponibile pentru Nintendo, insa diferenta de pret nu reflecta diferenta de calitate intre ele. Nintendo are obiceul de a cere zeci de dolari pentru jocurile noi la fiecare lansare, in timp ce in AppStore cele mai scumpe jocuri costa pana in 10$ si dezvoltatorii au obiceiul sa faca reduceri pentru ele in preajma sarbatorilor. Aceasta politica afecteaza Nintendo si e bine sa fie asa deoarece compania va fi fortata sa ofere jocuri la preturi competitive pentru utilizatorii sai.

 • Virinel

  Asta ma face sa cred ca CEO-ul nu este evreu sa stie vorba – cu putin de la multi faci avere – :))

 • mitza

  Nintendo e un publisher si nu face jocuri doar pentru DS sau 3ds ce va iesi in martie. Nintendo face si jocuri pentru console. Daca lucrurile continua asa NU o sa poti face jocuri de tip blockbuster pe console ci numai angry birds , si alte jocuri casual. Adica sunt jocuri f bune pe iOS dar majoritatea sunt casual si atat si nu iti mananca mai mult de 2-3 ore din timp. Si oricum vorbim deja de 3ds unde lucrurile stau altfel grafic http://www.youtube.com/watch?v=aY-TvUKeRMM

 • z3wl

  ala din poza nu e testosul pe care-l bate Mario la final?=))

 • @mitza: Nu a spus nimeni ca jocurile pentru iOS sunt extraordinar de complexe, dar diferenta de pret exte enorma, enorma si majoritatea vor alege pretul mai mic.

 • onu

  ba da… testosul ala 🙂

 • Guardians, dungeon hunters , samd… Sunt jocuri foarte conplexe… So..

 • S37hhhh

  Daca doar critica, sa critice…not like Apple would even /care…