Noutati despre solutia de unlock pentru iPhone

V-am spus deja ca solutia de unlock pentru iPhone 3G/3GS/4 cu baseband 05.14.x/05.15.x si 02.10.x/03.10.x va fi disponibila abia dupa lansarea iOS 4.3 in iTunes. Veeence, un apropiat al celor care dezvolta solutii de jailbreak si unlock, a afirmat aseara ca solutia de unlock va fi efectiv disponibila la 1 – 2 saptamani dupa lansarea iOS 4.3 pentru iDevices. In vara acestui an Dev Team a lansat solutia de unlock pentru iPhone 3G/3gs in aceeasi seara in care iOS 4 a fost disponibil in iTunes. Solutia de unlock pentru iPhone 4 a fost lansata la destul de mult timp dupa si de atunci toata lumea astepta cea care ar trebuis a fie disponibila acum dupa lansarea 4.3, adica dupa ce au fost lansate alte cateva versiuni ale iOS.

Solutia de unlock pentru iPhone 3G/3GS ar putea fi disponibila mult mai devreme decat cea de unlock pentru iPhone 4 deoarece baseband-ul iPhone 4 este mult mai greu de deblocat. So, dupa lansarea iOS 4.3 vom mai avea de asteptat cel putin o saptamana pana vom avea disponibila o solutie de unlock.

UPDATE: Pentru iPhone 3G/3GS cu respectivele baseband-uri este posibil sa vedem ori o solutie de decodare ori o solutie de baseband downgrade la 05.13.x care poate fi deblocat deja folosind ultrasn0w.