BlackBerry Playbook va rula aplicatii Android

Acum cateva zile v-am prezentat un clip video cu platforma Alien Dalvik care permitea rularea aplicatiilor Android pe un smartphone Nokia N900. Daca Nokia nu si-a declarat public decizia de a permite rularea de aplicatii Android pe dispozitivele sale, iata ca BlackBerry o face iar tableta Playbook va putea rula aplicatiile compatibile cu Android 2.2 Froyo. Nu se stie inca daca BlackBerry va folosi solutia Dalvik dezvoltata de Google de teama proceselor in care se afla Google cu Oracle, dar e posibil fie sa faca o platforma virtuala proprie care sa ruleze aplicatiile fie sa achizitioneze o alta de la un alt dezvoltator.

RIM plans to integrate the technology with the PlayBook operating system, giving customers access to Android’s more than 130,000 apps, said the people, who asked not to be identified because the effort isn’t public. RIM, after looking outside the company, is developing the software internally and may have it ready in the second half, two people said.

Se pare ca majoritatea producatorilor de tablete se orienteaza fie sa implementeze sistemul de operare in propriile produse fie sa le faca, compatibile cu aplicatiile disponibile pentru acesta. Daca Nokia si BlackBerry vor face produse care ruleaza aplicatii Android atunci aceasta platforma va inregistra o crestere foarte mare anul acesta avand in vedere ca sunt anuntate atat de multe produse Android.