Prima Pagina aplicatii Apple modifica regulile pentru acceptarea aplicatiilor in AppStore, impune sanctiuni pentru developeri

Apple modifica regulile pentru acceptarea aplicatiilor in AppStore, impune sanctiuni pentru developeri

V-am spus deja ca Apple a lansat un nou serviciu de abonari prin iTunes astazi, insa pe langa aceasta noutate Apple a modificat si setul de reguli pentru acceptarea aplicatiilor in AppStore. Modificarile vizeaza modul in care Apple va pedepsi dezvoltatorii de aplicatii care incearca sa “pacaleasca sistemul”, adica incearca sa pacaleasca angajatii Apple sa accepte in AppStore anumite aplicatii. Prin aceste noi reguli Apple intentioneaza sa pedepseasca dezvoltatorii care trimit: aplicatii ce fura datele utilizatorilor, aplicatii copiate dupa altele existente deja in AppStore, aplicatii care fura informatiile altor aplicatii produse de alti dezvoltatori dar va pedepsi totodata si dezvoltatorii care incearca sa manipuleze sistemul de rating din AppStore prin lasarea de comentarii si note la aplicatii folosind IP-uri false.

If you attempt to cheat the system (for example, by trying to trick the review process, steal data from users, copy another developer’s work, or manipulate the ratings) your apps will be removed from the store and you will be expelled from the developer program.

Cei care incalca aceste reguli vor avea aplicatiile retrase din AppStore dar si din intregul program destinat dezvoltatorilor de aplicatii, adica nu vor mai putea trimite vreodata acea aplicatie pentru acecptare in AppStore. Apple a inclus si cateva reguli noi care impiedica dezvoltatorii sa oblige utilizatorii sa foloseasca anumite aplicatii doar pe anumiti operatori de telefonie mobila sau doar in anumite zone geografice. Aceste reguli vor avea un impact destul de mare asupra tuturor dezvoltatorilor de aplicatii si probabil vom vedea cateva scandaluri noi in viitorul apropiat.

 • hamilton

  “(…) care impiedica dezvoltatorii sa oblige utilizatorii sa foloseasca anumite aplicatii doar pe anumiti operatori de telefonie mobila sau doar in anumite zone geografice.”

  Exista oare o sansa ca toate aplicatiile din AppStore UK (sa zicem) care nu sunt pe AppStore Ro sa fie disponibile pe AppStore Ro ?
  Astept de ceva vreme chestia asta.

 • Posibil, la asta ma gandesc, ca se refera.

 • Petre

  E foarte bine venita interventia Apple in aceasta problema.Nu putine aplicatii ” fura” date din telefon, in special adress book-ul si cine mai stie ce oare de care noi nu suntem constienti.

 • pcman

  Sa-i impiedice pe Orange sa restrictioneze aplicatia lor TV la reteaua lor!

 • Florin

  nu cred ca se refera ca aplicatiile din uk sa fie valabile oriunde. Mai degraba partea cu orange sa nu limiteze aplicatia lor TV sa mearga doar prin reteaua lor de date,’

  Cum ar fi ca romanii sa aiba acces la o gramada de aplicatii destinate ultilizatorilor de peste tot ? ma refer aici la aplicatii specifice strict acelor zone. aplicatii bancare si alte chestii. Mai mult ar incurca. Ce e drept, astept sa vad cateva aplicatii free din US, care in RO inca nu-s available …