iPhone 5: camera de 8 megapixeli, ecran de 4 inch, tastatura fizica

Dupa zvonurile privind iPhone Nano iata ca acum apar altele care indica faptul ca noul iPhone 5 ar putea avea un ecran de 4 inch. Apple a lansat 4 modele de iPhone cu ecran de 3.5 inch refuzand sa schimbe dimensiunile acestuia, insa concurenta din partea terminalelor Android pare a determina compania sa treaca “la urmatorul nivel” in ceea ce priveste dimensiunile ecranului. Majoritatea smartphone-urilor Android au ecran de minim 4 inch si personal cred ca un asemenea ecran ar fi mai mult decat binevenit pentru utilizatorii de iDevices. Surse apropiate producatorilor de componente pentru Apple sustin ca au fost produse cateva prototipuri de iPhone cu ecran de 4 inch pe care Apple le testeaza acum.

The component suppliers noted that the production lines for Apple’s next generation iPhone have begun testing, and Apple is interesting in expanding the screen size to 4-inches to support the tablet PC market as the vendor only has a 9.7-inch iPad in the market.

In afara informatiilor privind dimensiunile ecranului au aparut alte zvonuri care sugereaza ca Apple ar lucra la o versiune a iPhone 5 care ar avea o tastatura fizica. Tastatura ar urma sa fie implementata exact precum in imaginea de mai sus, ar putea fi folosita doar in landscape mode si desigur ca ar fi destinata in principal utilizatorilor business. Lansarea unui asemenea model de iPhone ar fi total opusa filosifiei Apple care pune in prim-plan ecranul touchscreen multifunctional de pe care poate fi folosita o tastatura virtuala in conditii mult mai bune.

In final avem informatii noi despre iPhone 5 si componentele hardware ale acestuia. Aparent exista 3 prototipuri a iPhone 5, toate avand caracteristici hardware similare : design asemanator cu cel al iPhone 4, camera de 8 megapixeli, procesor mai rapid(Apple A5), ram mai mult si o baterie mai mare. Era de asteptat ca Apple sa pastreze design-ul iPhone 4 si sa aduca modificari importante doar pe parte hardware iar eu ma astept la asa ceva in vara urmatoare. Apple a aplicat o procedura similara cu iPhone 3G/3GS deci e posibil sa repete “figura” si in 2011.