Apple ar putea reduce timpul necesar pentru reautorizarea contului iTunes pentru a proteja utilizatorii

Am vorbit de cateva ori despre in-app purchases si parinti care s-au trezit cu sute de dolari cheltuiti de catre proprii copii folosind aplicatii din AppStore. Prin in-app purchases putem achizitiona din aplicatii continut bonus, diverse obiecte pentru jocurile noastre, filme, muzica etc, totul fara a deschide AppStore vreodata. Acest proces implica desigur autorizarea folosind numele de utilizator si parola contului iTunes, insa iTunes nu va delogheaza din cont decat dupa 15 minute de inactivitate. Cativa parinti au fost neglijenti, au cumparat din iTunes aplicatii, au lasat contul autorizat, copiii au ajuns la iDevice, au facut achizitii prin in-app purchases si parintii au avut de platit sute de dolari pentru neglijenta lor.

Cel mai recent caz in care parintii au cerut banii inapoi de la Apple are legtura cu aplicatia Smurf’s Village. Desi aplicatia in sine este gratuita in AppStore, prin in-app purchases pot fi achizitionate diverse bonusuri care costa zeci de dolari fiecare. Anumiti parinti au facut reclamatii al Apple si au cerut returnarea banilor dupa ce, copiii lor au achizitionat diverse bonusuri din aplicatie, bonusuri insumand facturi de sute de dolari.

Avand in vedere toate aceste probleme, Apple se gandeste sa reduca perioada de timp pentru care un cont ramane activ in iTunes AppStore de la 15 minute la 10 sau poate 5. minute Prin aceasta reducere se vor micsora cazurile de achizitii accidentale  si desigur va scadea numarul de reclamatii primite de catre companie. Dezvoltatorii de jocuri nu au nici o problema cu acest sistem avand in vedere ca ei castiga foarte multi bani din aplicatii aparent gratuite. In concluzie, daca va trebui sa va logati de mai multe ori in AppStore pentru a achizitiona/descarca aplicatii la intervale scurte de timp, veti sti de ce.